Gemeente Pekela


Beter en gezelliger leven in je wijk.

Hoe betrokken zijn onze burgers in Pekela nog met elkaar? Hoe gaan mensen in Pekela met elkaar om? Organiseren wij in Pekela nog dingen met en voor elkaar.

In het kader van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) heeft de gemeente de taak om vooral in hun plannen aan te sluiten op initiatieven van bewoners zelf of op initiatieven van sport- en buurtverenigingen, kerkelijke organisaties, enz. zodat de voorzieningen in de wijk zo goed mogelijk bij de wensen en behoeften van de bewoners zelf aansluiten. Wat voor behoeften leven er nu bij de bewoners in Pekela? Wat zijn uw wensen en wat zou u zelf willen bijdragen aan een beter en gezellig leven in uw wijk? Gedacht kan worden aan het helpen ondersteunen van een goed eetpunt in het dorpshuis. Het organiseren van een wijkgerichte barbecue en/of. Vult u zelf maar in.

Omdat de gemeente een beter beeld wilt krijgen over hoe en wat in welke wijk in Pekela wordt er in februari van start gegaan met een leefbaarheidonderzoek.

Wilt u meer weten over dit onderzoek, wilt u mee praten en denken over hoe we met elkaar een beter en gezelliger leven in de wijk kunnen maken, kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst die georganiseerd wordt vanuit Steunstee de Snikke op donderdag 29 januari a.s. in dorpshuis de Snikke, van 9.30 11.00 uur. U wordt allen van harte uitgenodigd om mee te praten over uw Pekela. Heeft u vragen dan kunt u bellen met

Telnr. 0597 64500 en vragen naar Linda van Prooijen of Rebecca Roelans