Gemeente 's-Hertogenbosch

15-01-2009

Millenniumdoelen gemeente 's-Hertogenbosch

Het college van B&W neemt het advies van het millenniumdoelencomité over en ondersteunt daarmee vier initiatieven, die bijdragen aan het realiseren van de millenniumdoelen.

Millenniumdoelen
Op 4 juni 2007 heeft de gemeenteraad van 's-Hertogenbosch de motie millenniumdoelen aangenomen en stelt hiervoor een budget van EUR 25.000 beschikbaar. Het college vindt de millenniumdoelen belangrijk en wil zich inzetten voor de volgende doelen: uitbannen van extreme armoede, alle kinderen naar de basisschool, stimuleren van een duurzaam leefmilieu en eerlijke handel.

millenniumdoelen b afbeelding

Initiatieven
Er is een millenniumdoelencomité opgericht bestaande uit wethouder Eugster en vijf externen, die zich betrokken voelen bij de millenniumdoelen. In totaal zijn er vanuit de Bossche samenleving 14 initiatieven ingediend. Op advies van het comité heeft het college besloten de volgende initiatieven financieel te ondersteunen:
- Steungroep stichting Totomboti om een museum in Suriname te realiseren, als bijdrage in de verbetering van het inkomen van de lokale bevolking (EUR 9.500,-);

- Computerhuis Gestelse Buurt zodat zij computers kunnen klaarmaken voor scholen in India
(EUR 1.500,-);

- Stichting Hulpverlening Haria om een kleuterschool op de Molukken te renoveren (EUR 9.000,-);

- Het initiatief Colourful childeren om een bus aan te schaffen voor het vervoer van gehandicapte kinderen naar een tehuis in Tamil Nadu (India) (EUR 5.000,-).

Alle initiatieven bieden concrete hulp ergens in de wereld, maar willen ook de Bossche burgers bewustmaken van de millenniumdoelen.