Succesverlenging Joseph in Beatrix Theater Utrecht

15/01/2009 09:20

Joop van den Ende Theaterproducties

Na landelijke tour naar eigen theater

Op dit moment zijn er al meer dan 200.000 kaarten verkocht voor de musical JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat. JOSEPH, met o.a Freek Bartels en Renée van Wegberg, tourt nog door heel Nederland, maar wordt daarna vanwege de overweldigende aanhoudende belangstelling van het Nederlandse publiek verlengd in het Beatrix Theater in Utrecht. Deze vrolijke en uitbundige musical van Joop van den Ende Theaterproducties, welke door pers en publiek lovend is ontvangen, zal daar vanaf september te zien zijn.

Producent Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties: "Op dit moment staat de musical Dirty Dancing in het Beatrix Theater in Utrecht en deze zal daar de komende maanden nog te zien zijn, waarna hij vervolgens plaats maakt voor het onverwacht grote succes van JOSEPH. De musical JOSEPH is een van de grootste publiekslievelingen van de afgelopen jaren en wij zijn er trots op dat we JOSEPH na de landelijke tour kunnen voortzetten in ons eigen theater."

De musical is geïnspireerd op het beroemde Bijbelverhaal van Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef wordt door zijn elf broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef. De cast bestaat verder onder anderen uit Paul Walthaus (Farao) en Leo Hogenboom (Jakob).

JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat ging op 12 december in première. Voor meer informatie www.musicals.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/