Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw reinigingsproduct voor gebitsprothesen

Poetsen, maar niet met tandpasta

Utrecht, 15 januari 2009 - Een frisse, schone gebitsprothese vraagt om goede dagelijkse reiniging. Zeven op de tien mensen in de Benelux geeft bij Corega aan de prothese daarom te poetsen met een tandenborstel en tandpasta. Gewone tandpasta bevat echter een 'schuurmiddel' dat krassen kan veroorzaken op het relatief zachte prothesemateriaal. Bacteriën krijgen daardoor niet minder, maar juist meer kans om zich te hechten. Corega introduceert nu een nieuw product, Corega Fresh Cleanse, een antibacteriële reinigingsmousse, speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse reiniging van de prothese.

Net als natuurlijke tanden en kiezen, heeft een gebitsprothese te maken met tandplak, tandsteen en verkleuring. Als tandplak niet wordt verwijderd, kan tandsteen ontstaan. Bovendien kunnen de bacteriën op den duur irritatie veroorzaken aan het tandvlees en in de mondholte. Mogelijke gevolgen zijn een onfrisse adem en ontstekingen. Dagelijkse verzorging van de prothese is dus belangrijk.

De reiniging van een gebitsprothese vraagt om een iets andere aanpak dan de reiniging van natuurlijke tanden en kiezen. Veel mensen poetsen de prothese met een gewone tandpasta. Die bevat echter schurende ingrediënten. Het glazuur van natuurlijke tanden en kiezen is daartegen bestand, maar de kunststof waarvan een prothese is gemaakt niet. Dat is ongeveer zeventien maal zachter dan het natuurlijke gebit. Poetsen met een gewone tandpasta veroorzaakt dan ook minuscule krasjes op de prothese. Daardoor wordt het oppervlak van de gebitsprothese ruw, en kunnen bacteriën zich gemakkelijker hechten. Bovendien verliest de prothese door de beschadigingen zijn glans.

Dat de oppervlakteruwheid toeneemt bij gebruik van gewone tandpasta, wordt door wetenschappelijk onderzoek bevestigd. In 2007 liet het gezaghebbende Duitse onderzoeksinstituut Fraunhofer IWM een robot langdurig een gebitsprothese poetsen. De simulatieproef kwam overeen met een draagtijd van de prothese van circa twee jaar. Na afloop waren onder de microscoop duidelijk talloze krasjes zichtbaar (1).

Als deskundige op het gebied van mondverzorging voor mensen met een gebitsprothese, heeft Corega een compleet assortiment producten. Naast kleefcrème, kleefpoeder en reinigingstabs, is er nu ook een reinigingsmousse.

Met Corega Fresh Cleanse kunnen mensen hun prothese poetsen zoals zij dat gewend waren. Corega-gebitsreinigers bevatten geen schurende ingrediënten. De producten zijn te koop bij o.a. Etos, DA, Kruidvat, Trekpleister en Albert Heijn.

(1) Gonser F, et al. Poster 2558 presented at 2008 IADR Conference in Toronto.

EINDE PERSBERICHT

Over GlaxoSmithKline
GlaxoSmithKline (GSK), ontstaan in 1715, is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat innovatieve geneesmiddelen en gezondheidsproducten ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het bedrijf behoort op het terrein van de zelfzorg tot de belangrijkste bedrijven ter wereld en is de op een na grootste in mondverzorging. Iedere dag gebruiken meer dan 200 miljoen mensen in de wereld een tandenborstel of tandpasta van GSK.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Van Hulzen Public Relations
Tom Lebrechthausen
E-mail: tom.lebrechthausen@hulzen.nl
Telefoon: (071) 560 20 60

of met:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare
Simone Trampe
Telefoon: (030) 693 87 24

Of ga naar www.corega.nl.