Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

15 januari 2008

Nieuwe promotiecampagne voor de website van de Kust

WESTTOER WERKT SAMEN MET WIM OPBROUCK

Deze week start Westtoer met een originele campagne naar de toeristische sector aan de Kust. Ruim 2.000 bestemmelingen, van horeca tot logiesbedrijven, krijgen per e-mail een filmpje toegestuurd met Wim Opbrouck als centrale figuur. De bekende acteur roept de toeristische sector op om op hun website een link te plaatsen naar www.dekust.org. "Een boeiend verhaal van een bekend figuur is een toegevoegde waarde", aldus Pieter Koten, regiomanager Kust bij Westtoer. Voor het brede publiek vertelt Wim Opbrouck op de kustwebsite wat de Kust voor hem betekent.

De toeristische portaalsite voor de Kust is niet alleen een unieke bron van informatie voor wie de regio bezoekt. Via de website komen potentiële klanten ook terecht bij de toeristische sector (horeca, logiesbedrijven, attracties, recreatie, musea).

Om het gebruik van de website te stimuleren, kiest Westtoer voor een nieuwe communicatiecampagne. Via het reclamebureau Kunstmaan is Wim Opbrouck bereid gevonden om enkele originele promotiefilmpjes te maken. Daarin nodigt hij op speelse wijze, met treffende kustlocaties als decor, de sector uit om op hun website een link te plaatsen naar de www.kust.org.

"Internet is in de reisindustrie een onmisbare informatiebron geworden. De kustwebsite van Westtoer bestaat 6 jaar en groeide uit tot een van de belangrijkste toeristische sites in België, met jaarlijks ruim 1,2 miljoen bezoekers. Eind vorig jaar behaalde de website een zilveren award in de prestigieuze wedstrijd 'Site van het jaar' georganiseerd door Clickx Magazine", aldus Pieter Koten, regiomanager Kust bij Westtoer. "Met het nieuwe initiatief kiest Westtoer voluit voor eigentijdse communicatie-instrumenten. Bovendien is Wim Opbrouck de gedroomde persoon om de sector tot samenwerking aan te zetten. Hij is overtuigend en straalt vertrouwen uit, maar brengt het verhaal met een knipoog".

Via www.iklinkmee.be kan de toeristische sector de boodschappen van Wim Opbrouck bekijken. Op deze website vindt men tevens alle praktische info om te linken naar de kustwebsite.

Wim en de Kust

Wim Opbrouck heeft een sterke affiniteit met de Kust. In een extra filmpje 'Wim en de Kust' vertelt de bekende acteur in een interview over zijn favoriete momenten en plekken aan de Kust. Dit filmpje zal via www.dekust.org door iedereen bekeken kunnen worden.

"De Kust is de rand van het land, voor mij is het een soort vluchtweg. De winter is mijn favoriete seizoen. Maar de zomer zorgt voor een unieke sfeer. Ik kom naar de Kust om te wandelen, dat is altijd het eerste wat moet gebeuren. De flatgebouwen kan je niet weg krijgen. Vanuit een flat met zicht op zee vergeet je alle andere appartementen", aldus Wim Opbrouck.

Info voor de redactie

Rechtenvrije illustraties (te vermelden: foto Westtoer) vindt u via deze link

http://www.fotodatabank.westtoer.be/Cumulus_WT/Standard/xls_MultiBasketLogin.jsp?Basket=2009_01_13__12_26_04_822.helena_wullepit.col

Extra informatie bij Pieter Koten, regiomanager Kust bij Westtoer: 0499/56.84.02.