Persbericht

Manhattan Associates en IBM bieden retailers volledige e-commerce suite

Distributed Order Management-oplossing van Manhattan volledig geïntegreerd met IBM's WebSphere Commerce

Nieuwegein - 15 januari, 2009 - De Distributed Order Management (DOM)-oplossing van Manhattan Associates, marktleider op het gebied van supply chain-oplossingen, is volledig geïntegreerd in WebSphere Commerce van IBM. DOM is onderdeel van Manhattan's Order Lifecycle Management-suite binnen het Manhattan SCOPE(TM)-portfolio. De oplossing geeft gebruikers inzicht in de wereldwijde voorraad bij leveranciers, distributeurs, distributiecentra en winkels zodat orders in de winkel, online, via telefoon of catalogus verwerkt kunnen worden vanuit meerdere voorraadbronnen.

De gecertificeerde integratie tussen WebSphere Commerce en DOM voorziet retailers van een volledige reeks van multi-channel technologieën: WebSphere Commerce voor cross-channel marketing en verkoop en DOM voor order fulfilment vanuit een uitgebreid netwerk, waar distributiecentra, winkels, leveranciers en distributeurs onder vallen.

Manhattan's DOM-oplossing voldoet ook aan de eisen van het IBM Retail Integration Framework. Dit framework benut open standaarden om de communicatie toegankelijker te maken tussen diensten, informatiebronnen en zakelijke processen. Hierdoor vormen de winkel en het handelsbedrijf een op elkaar afgestemde omgeving in plaats van losse eilandjes. Door deze integratie kan DOM internetklanten of callcenter-medewerkers voorzien van een volledig overzicht van alle beschikbare voorraad waardoor een 'real-time' bestellingsbevestiging en -reservering mogelijk is.

DOM is ook volledig geïntegreerd met het gehele Manhattan Associates SCOPE-portfolio en zorgt voor een 'real-time' integratie met applicaties zoals Warehouse Management, Extended Enterprise Management en Transportation Planning & Execution. De integratie met WebSphere Commerce biedt klanten een geïntegreerde e-commerce en order fulfilment-suite van hoge kwaliteit.

"Marktleidende retailers zoeken naar mogelijkheden om cross-channel zaken te doen vanuit hun eigen merk en niet vanuit één enkel kanaal", zegt Karen Lowe, General Manager van IBM's Global Retail Industry. "Manhattan's Distributed Order Management-oplossing maakt dit mogelijk door complex voorraadbeheer, waardetoevoegende dienstverlening en order fulfilment-processen vanuit meerdere kanalen af te handelen. Deze mogelijkheden, in combinatie met IBM's WebSphere Commerce, maken het voor retailers mogelijk om hun cross-channel verkopen en promoties eerder te starten."

Meer informatie over IBM is te vinden op www.ibm.com/retail

(333 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates levert al ruim 18 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software, -processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. De supply chain-innovaties van Manhattan omvatten: Manhattan SCOPE(TM), een portfolio van software-oplossingen en technologie die organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren; Manhattan ILS(TM), een portfolio van distributie- en transportmanagement-oplossingen die gebouwd zijn op de Microsoft.NET-technologie; Manhattan Carrier(TM), een suite van supply chain-oplossingen, speciaal bestemd voor de transportsector. Meer informatie is te vinden op www.manh.com .