Ingezonden persbericht


Persbericht Amsterdam, 15 januari 2009

Academie van HEMA: nieuw online opleidingsinstituut voor bedrijven

HEMA introduceert een nieuw online opleidingsinstituut voor bedrijven: de Academie van HEMA. De Academie van HEMA is een nieuw product dat voortkomt uit de online leren cursussen die HEMA sinds 2006 in het aanbod heeft opgenomen, omdat de laatste jaren bleek dat ook bedrijven interesse toonden in het aanbod van HEMA. De online opleidingen worden aangeboden in abonnementsvorm, waarbij werknemers een jaar lang toegang hebben tot diverse cursussen. Niet alleen zakelijke cursussen zoals Word, Excel, Vista en zakelijk Duits zitten in het pakket, maar ook leuke hobbycursussen zoals digitale fotografie en cursussen speciaal voor kinderen. De Academie van HEMA is vanaf half januari beschikbaar via www.hema.nl/academie.

Hoe werkt het?
Via info@hema-academie.nl kunnen opleidingsabonnementen door werkgevers worden afgesloten. De keus uit de cursuspakketten bestaat uit: `talen' (van Spaans tot Chinees), `zakelijk' (bijvoorbeeld Microsoft XP, Excel, zakelijk Duits), `uitgebreid' (computer- en talencursussen) of een op maat samengesteld pakket. Na het afsluiten van het abonnement, krijgen organisaties toegang tot een onlinetool die ervoor zorgt dat emailadressen en wachtwoorden van de cursisten geregistreerd kunnen worden. Hiermee krijgen cursisten online toegang tot het cursuspakket. Op de homepage van HEMA academie bevindt zich het inlogscherm. Na het invoeren van de inloggegevens verschijnt er een scherm met de tabbladen mijn cursussen en mijn gegevens. Klik je op mijn cursussen, dan verschijnen alle cursussen die bij het abonnement horen op het scherm; klik op de naam van een cursus en de cursus wordt direct gestart. Het abonnement is een jaar lang geldig en kan in delen worden gevolgd.

Kwaliteit en kostenbesparing
De Academie van HEMA komt voort uit het assortiment online leren van HEMA. "De laatste jaren merkten we dat ook bedrijven interesse voor onze cursussen hadden. Er bleek behoefte te bestaan aan goede en betaalbare online cursussen. Met de Academie van HEMA kunnen organisaties besparen op hun kosten, maar tegelijkertijd blijven investeren in hun medewerkers", aldus André Lucas, manager New Services bij HEMA. Het cursusaanbod onderscheidt zich doordat het niet duur is en door erkende docenten is samengesteld. Alle cursussen zijn multimediaal. Een ander voordeel van de online cursussen is dat leertempo, tijdstip en plaats flexibel zijn. De cursussen kunnen vanaf iedere internetlocatie met Windows Explorer worden gevolgd. Het opleidingsabonnement is een jaar lang geldig en niet alleen toegankelijk voor de cursisten, maar bijvoorbeeld ook hun partner en kinderen. Meer informatie op www.hema.nl/academie

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
HEMA BV Afdeling Free Publicity & Joint Promotions ­ Marieke Noordanus Frankemaheerd 2 1102 AN Amsterdam
T: 020-3114085 M: 06-48104494 @: marieke.noordanus@hema.nl

Persinformatie
HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Lion Capital. HEMA heeft met deze winkel 350 vestigingen in Nederland, 59 vestigingen in België, één in Luxemburg en acht vestigingen in Duitsland. De HEMA- formule is ook in deze vestiging van kracht: Het is dé winkel voor dagelijkse boodschappen. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA merk met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een `niet tevreden, geld terug' garantie.






---- --