Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Online verkoop woningen populair
Consumenten kiezen massaal voor alternatieve verkoopmethoden

Amsterdam, 15 januari 2009 ­ In 70% van de gevallen worden woningen via internetverkoop bij opbod binnen 30 dagen verkocht. Dit in tegenstelling tot de vandaag gepresenteerde cijfers van de NVM waaruit blijkt dat slechts één op de zes woningen werd verkocht. De nieuwe verkoopmethode van Bieden en Wonen blijkt voor veel verkopers van huizen de juiste manier om aan kopers voor hun woning te komen: door de lagere vanafprijs komen potentiële kopers in beweging. In januari hebben honderden huiseigenaren zich aangemeld. Het enthousiasme onder makelaars is zo groot dat komende week regionale bijeenkomsten worden gehouden waar ruim 250 makelaars zullen worden getraind in deze nieuwe methode.

Marc Schröder, een van de oprichters van Bieden en Wonen, legt uit: "Verkopers staan open voor deze nieuwe verkoopmethode en worden enthousiast door het succes dat daarmee wordt bereikt. Huizen die soms al vele maanden in de verkoop staan worden nu wel verkocht. Geheel tegen de trend in. Juist in deze tijd moet je innoveren en consumenten zien dat."

Sinds vorig jaar heeft Bieden en Wonen een landelijke samenwerking met ERA-makelaars. Paul van den Putten, directeur van ERA is blij met deze keuze: "Onze ERA-makelaars lopen wederom voorop in innovatie en hebben succes bij hun klanten met deze nieuwe verkoopmethode. Daarnaast komen er ook veel nieuwe klanten bij die ook graag via Bieden en Wonen hun huis willen verkopen. Wij helpen ze daarbij."

Over Bieden en Wonen
Via Bieden en Wonen kunnen consumenten hun huis snel verkopen tegen de marktprijs. De prijs van de woning komt bij opbod tot stand. De internetverkoop zelf duurt circa een uur. Bieders bezichtigen het huis van tevoren, de veilingmeester stelt een tijdstip vast en de verkoop vindt plaats op een afgeschermde website, waarop eerst moet worden ingelogd. De verkoper heeft met de makelaar een minimale verkoopprijs van tevoren vastgesteld. Wordt deze gehaald, dan wordt het huis gegund, daaronder niet. Bieden en Wonen is een initiatief van Marc Schröder en Michiel Muller, bekend van andere baanbrekende ondernemingen zoals Tango en Route Mobiel en internetondernemer Albert Akkermans. Voor meer informatie: www.biedenenwonen.nl


- einde persbericht -

Noot voor de redactie (