De Nederlandse Bank


Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer wint Fakkelprijs 2008

Nieuwsbericht

Datum 19 januari 2009

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft donderdag 15 januari de Fakkelprijs 2008 in ontvangst genomen. Deze prijs is door de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad Nederland toegekend aan het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB).

De Fakkelprijs zet mensen en instanties in het zonnetje, die zich bijzonder hebben ingezet voor de belangen van mensen met een handicap of chronische ziekte.

Het MOB wint de prijs in de categorie Onderneming. Dit voor het bij elkaar brengen van alle marktpartijen, met als doel de toegankelijkheid van het betalingsverkeer voor ouderen en mensen met een beperking te verbeteren. DNB beschouwt de prijs als een blijk van waardering voor het werk van al die vertegenwoordigers van de koepels van banken, consumenten en bedrijven die in het MOB werken aan maatschappelijke verbeteringen van het Nederlandse betalingsverkeer.

Het MOB is een overlegorgaan dat de Minister van Financiën heeft ingesteld om bij te dragen aan een maatschappelijk efficiënte inrichting van het Nederlandse betalingsverkeer. DNB zit dit overleg voor en voert ook het secretariaat.

---