Gemeente Eijsden

Veilig ondernemen, certificaat uitgereikt

Vrijdag 15 januari 2009 reikte MKB-Limburg tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de SIM (Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht) het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B) uit.

Ook in Eijsden

De bedrijventerreinen Zoerbeemden en Gronsveld zijn medio 2007 gestart met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Ondernemers, gemeente, brandweer, politie, RPC en parkmanagement zijn intensief gaan samenwerken om criminaliteit en overlast aan te pakken. Op de lijst met actiepunten die hieruit volgde, staan de thema's beheer en onderhoud, criminaliteitsbeheersing, brandveiligheid en communicatie tussen partijen onderling centraal.

Samen werken aan veiligheid

Het Keurmerk Veilig Ondernemen geeft aan dat de betrokken partijen samen structurele maatregelen gaan nemen om het ondernemersklimaat op de bedrijventerreinen te vergroten.

Landelijk project

In heel Nederland worden momenteel vele bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.

Eisen aan certificaat

Voor het verkrijgen van het certificaat moet een aantal stappen doorlopen zijn, zoals een samenwerkingsovereenkomst, veiligheidsanalyse en een plan van aanpak. Het KVO-B is een direct gevolg van afspraken die in 2000 zijn gemaakt door MKB-Nederland, VNO-NCW, de verzekeraars en de ministeries van Economische Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken. MKB-Limburg heeft in Limburg de coördinerende rol en helpt bedrijventerreinen op weg naar het certificaat.