Theatrale verzetsdaad legt de problemen van onze democratie bloot


UTRECHT, 20081117 -- De jonge theatermaker Floris van Delft vindt dat het niet goed gaat in Nederland. Daarom maakte hij in 2008 het theaterproject De Verlichting is stuk bij Huis en Festival a/d Werf. Nu is hij door Theater Instituut Nederland geselecteerd voor de serie Blind Date en zodoende in januari en februari 2009 te zien in de Nederlandse theaters. Te beginnen op 15 januari in Huis a/d Werf in Utrecht.

Gewapend met een intense drang om niets bij het oude te laten, onderzocht hij zijn onvrede met de huidige maatschappij. Zonder soft te worden, maar mét stijl en graag een beetje humor. Met elke voorstelling een andere bekende gast als voorzitter, zoals Dolf Janssen en Boris van de Ham. De komende serie nemen anderen deze rol op zich. 8weekly: `een avondje met prikkelende analyses. (...) Of zoals Dolman het formuleerde: `Eigenlijk zouden we elke avond zo'n debat als dit op televisie moeten hebben, dat zou pas goed zijn voor de democratie.'' De tour loopt van 15 januari t/m 26 februari 2009.

Blind Date - nieuwe theatermakers on tour is een serie vernieuwende en verfrissende voorstellingen op het gebied van toneel, dans, mime en beeldend theater. Makers die in de serie spelen, zijn tevens genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs die na afloop van het seizoen tijdens theaterfestival TF wordt uitgereikt. Naast De Verlichting is stuk gaat ook Night Bright Days van Hanneke de Jong & Jonas de Witte mee in Blind Date. Beide voorstellingen werden in het seizoen 2007-2008 gemaakt in het productiehuis van Huis en Festival a/d Werf.





Huis en Festival a/d Werf