Kinderworkshop: Penselen op het Plafond


Kinderen schilderen in het Bijbels Museum te Amsterdam

AMSTERDAM, 20090112 -- Kinderen ontdekken het verhalenplafond in het prachtige grachtenpand van het Bijbels Museum, vanaf 15 februari aan de Herengracht in Amsterdam, waar ooit de familie Cromhout woonde. Een plafond met sterrenbeelden, seizoenen, heldhaftige dieren, goden en godinnen. Maar wat is dat? In de pruikenkamer even verderop is het plafond nog helemaal wit! Hierop gaan de kinderen hun eigen verhalen schilderen. Pak de penselen en beschilder het plafond!

Tijdens de workshop ontdekken kinderen het verhalenplafond van de grote zaal in het museum. De figuren, personages en symbolen worden met een zaklamp beschenen. We bekijken eerst de plafondschildering van de 18e eeuwse kunstenaar Jacob de Wit. De mythologische figuren en verhalen geven een hoop ideeën voor de opknapbeurt van het plafond even verderop.

Een verstopte kamer in het museum heeft een nog helemaal wit plafond. Kinderen schilderen hierop hun eigen verhaal. Met stiften, penselen en verf gaan de jonge kunstenaars aan de slag en maken dit nieuwe plafond tot een waar kunstwerk!

De kinderworkshop begint om 13.30 uur en duurt ca. 60 minuten. Na afloop mogen papa's, mama's, opa's en oma's het nieuwe verhalenplafond komen bewonderen.
Locatie: Bijbels Museum - Herengracht 366-368 te Amsterdam
Data: zo 15, wo 18, do 19, vrij 20, za 21, zo 22 februari
Tijd: 13.30 uur, duur ca. 60 minuten
Reserveren: aanbevolen! Bel 020 - 6242436 of mail info@bijbelsmuseum.nl
Kosten: ¤5,50, incl. entree
Adviesleeftijd: 8+





Ingezonden persbericht