Nieuwe groente op de markt: Knoflookstengels


Gourmet teelt smaakmakende groente uit knoflookbol

GROOTEBROEK, 20090115 -- Gourmet brengt een nieuwe groente op de markt: Knoflookstengels. Het zijn frisgroene stengels met een subtiele knoflooksmaak. Ze ruiken heerlijk en smaken verrassend lekker in talloze gerechten. Knoflookstengels groeien als knoflookbloem boven de grond. De groene stengels worden bij een lengte van circa 20 cm geoogst en zijn direct klaar voor gebruik in de culinaire keuken.

Roerbakken, grillen, stoven
Knoflookstengels zijn geheel te gebruiken. Alleen even afspoelen en fijnsnijden en ze zijn klaar om te verwerken. Je kunt ze roerbakken, grillen en stoven. Ze geven tijdens de bereiding een lekkere, subtiele smaak aan vlees, kip en vis. Je kunt ze ook als aromatisch groentegerecht serveren. Rauw versnipperd in salades, soepen en sauzen geven ze een pittige knoflookbite.

Qua smaak zijn twee stengels ongeveer gelijk aan 1 teentje knoflook. Naast een lekker aroma hebben knoflookstengels ook een kleurrijk uiterlijk. Kortom de knoflookstengel biedt veel culinaire en decoratieve mogelijkheden.

Minder geur
Knoflookstengels hebben nog een voordeel. Door de milde smaak geven ze minder geur na gebruik.
Knoflookstengels zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Naast de culinaire eigenschappen worden knoflookstengels zeer gewaardeerd om de vermeende geneeskrachtige werking: bloed zuiverend, bloeddruk verlagend, cholesterol verlagend en weerstand verhogend.

Gourmet BV
Gourmet BV is marktleider op het gebied van sjalotjes, uien en knoflook. Zij is gespecialiseerd in teelt en verpakking van sjalotjes, banaansjalotten, gele, rode, witte en zoete uien, baby uitjes, droge en verse knoflook en als laatste noviteit knoflookstengels. De producten van Gourmet BV zijn verkrijgbaar in supermarkten in binnen- en buitenland.

Informatie
Knoflookstengels zijn verkrijgbaar in de groentekoeling van de supermarkt.
Zakje à 70 gram, adviesprijs ¤ 1,69. Kijk op www.knoflookstengels.nl.

Recept: Winterse Roerbakschotel met Knoflookstengels
Voor ca. 4 personen

Ingrediënten
Ca. 500 gram broccoli
Flink knoflookstengels
2 rode paprika's
3 sjalotjes
2 cm verse gemberwortel
1 flinke rode peper
100 gram cashewnoten, ongezouten
1 rookworst
Zonnebloemolie
Zeezout en versgemalen peper
2 eetl gembersiroop en scheutje sojasaus

Bereidingswijze
Snijd de broccoli in roosjes, met de steeltjes er nog aan. Snijd de knoflookstengels in stukjes (1cm), de paprika's in repen en de sjalotjes in ringen. Snijd de geschilde gemberwortel en de rode peper, zonder zaadjes, fijn.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok en bak de sjalot, gember en peper ca. 2 minuten. Voeg broccoli, paprika en knoflookstengels toe en bak alles al omscheppend beetgaar. Snijd de rookworst in blokjes en schep deze samen met de gembersiroop, sojasaus en cashewnoten door de schotel en breng dit op smaak met zout en peper. Lekker met Pandanrijst en pitabrood.