Aankondiging Nederlandse inzendingen World Summit Award


Acht Nederlandse inzendingen naar World Summit Award

ALMERE, 20090115 -- Vanavond op 15 januari 2009 worden tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Nederlandse chapter van de Internet Society in Amsterdam de 8 Nederlandse inzendingen voor de World Summit Award 2009 bekend gemaakt.

De World Summit Award is een mondiale multimedia wedstrijd, waarbij het accent niet zozeer op ligt op de technologie, maar op kwaliteit en innovatie in content ten behoeve van de informatiemaatschappij. Voor de editie 2009 is Wessel de Valk van The Crowds de nationale expert geweest die met een aantal adviseurs een selectie heeft gemaakt van projecten en producten, die als nominaties ingezonden kunnen worden voor de wedstrijd van dit jaar. Er zijn acht categorieën en in elke categorie mag een land 1 inzending insturen. Een jury van 35 experts uit de hele wereld beoordelen deze inzendingen, waarna op 12 juni de winnaars bekend gemaakt zullen worden in Monterrey, Mexico.

De volgende nominaties zijn geselecteerd per categorie:
1. e-Inclusion & Particpation - Voices of Africa van de Africa Interactive Foundation
2. e-Health & Environment - Grote Griepmeting
3. e-Entertainment & Games - TOY - thinking of You van Nederlnd Breedbandland
4. e-Culture en Heritage - 7scenes van de Waag
5. e-Science & Technology - Multimedian van Stichting Multimeia
6. e-Business & Commerce - Sellaband van Sellaband
7. e-Government& institutions - Ambtenaar20 van Ambtenaar 2.0
8. e-Learning & Education - Enterprise: het ondernemersspel van Games Factory Online

World Summit Award en ISOC
In 2003, het jaar van de eerste Wereldtop over de Informatiemaatschappij van de Verenigde Naties, werd de World Summit Award gelanceerd als mondiale multimedia wedstrijd. Vanaf het begin heeft de World Summit Organisatie zich met woord en daad gesteund gevoeld door internationale organisatie van de Internet Society

Elke twee jaar wordt sinds 2003 de World Summit Award gehouden en aan elke editie nemen zo'n 160 landen deel. Nederland heeft sinds 2003 deelgenomen. In 2005 was het Nederlandse bedrijf Noterik met Bestuur Online winnaar in de categorie e-Government en TNO kreeg in 2007 een eervolle vermelding voor het mobiele spel Triangler.





Ingezonden persbericht