Elektronisch patiëntendossier voor huisdieren met de Dierpas


ENSCHEDE, 20090115 -- Na de aankondiging van het elektronisch patiëntendossier in 2008 is er nu ook een elektronisch patiëntendossier voor huisdieren. Sinds 2 januari is het voor iedereen met een huisdier mogelijk om een Dierpas aan te schaffen. Dit is een unieke identificatiepas waarmee het patiëntendossier van een dier via internet wordt geraadpleegd. De Dierpas en het patiëntendossier zijn een initiatief van Diergezondheidscentrum Boven-Veluwe uit Wezep en is technisch mogelijk gemaakt door Innovadis uit Enschede.

Op dierpas.nl kunnen diereneigenaren een Dierpas aanvragen. De kaart is te activeren en te gebruiken bij alle aangesloten dierenartspraktijken. Wijzigingen en toevoegingen die tijdens consulten naar voren komen worden automatisch in het dossier aangebracht. Alle relevante medische informatie van het dier is overal te wereld via het internet te bekijken. Dierpashouders kunnen op deze manier met een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen in het dossier, ook bij dierenartsen die niet aangesloten zijn.

Om de persoonlijke gegevens te beveiligen tegen misbruik zijn een aantal veiligheidsmaatregelen toegepast. De dierpas bevat een RFID chip waarmee de pas geïdentificeerd wordt. Er staan geen medische gegevens op deze chip, maar de gegevens worden in een centrale, beveiligde database bewaard. Alleen aangesloten dierenartsen hebben de mogelijkheid medische informatie aan het dossier toe te voegen.

Innovadis bestaat dit jaar 15 jaar en is onderdeel van de Innovadis Groep. De Innovadis Groep bestaat uit verschillende werkmaatschappijen met ruim 70 medewerkers en is gespecialiseerd in internettoepassingen en zoekmachinemarketing. Innovadis ontwikkelt onder andere internettoepassingen voor de zorg. Daarnaast is Innovadis gespecialiseerd in RFID oplossingen.





Innovadis BV