ProRail kiest voor LearningGuide EPSS


'S-HERTOGENBOSCH, 20090115 -- ProRail ICT Services in Utrecht koos het Elektronisch Performance Support Systeem (EPSS) LearningGuide om de migratie en implementatie van Microsoft Office 2007, SharePoint 2007 en Communicator 2007 voor alle medewerkers snel en optimaal te laten verlopen. Het voorkomen van productiviteitsverlies was hiervoor een belangrijke reden. Alle 3500 gebruikers van ProRail, verspreid over het hele land, hebben met LearningGuide op de werkplek vanaf 1 maart 2009 directe ondersteuning bij hun dagelijks werk.

"We hadden voor klassikaal opleiden kunnen kiezen, maar dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. Het is een feit dat - ook al is de opleiding verplicht - nooit alle cursisten komen opdagen om de eenvoudige reden dat het werk het niet altijd toelaat. Dat wilden we natuurlijk vermijden", zegt Leo van Selm, projectmanager ProRail ICT Services.

Bij de keuze voor LearningGuide heeft ProRail vooral gekeken hoe andere, grote organisaties zijn omgegaan met migratie en implementatie van nieuwe toepassingen. "LearningGuide lag toen voor de hand," zegt Leo van Selm. "Onze overwegingen waren niet zozeer de kosten die klassikaal opleiden met zich meebrengen, maar veel meer de verborgen kosten die het gevolg zijn van productiviteitsverlies dat je hebt als gebruikers niet voldoende zijn opgeleid. We hebben gekeken naar de totale kosten voor de organisatie. Als iemand onvoldoende is opgeleid en mogelijk een half uur nodig heeft voor een brief en het kan of moet in een kwartier, dan lijdt je productiviteitsverlies. Met de ondersteuning van LearningGuide voorkomen we dat. Het gaat dus om het aanbieden van goede middelen om je medewerkers optimaal te ondersteunen", aldus Leo.

Ook al staat de officiële uitrol gepland voor 1 maart, er wordt al volop gebruik gemaakt van alle facetten van leerondersteuning die LearningGuide biedt. "We volstaan nu met een korte introductietraining van anderhalf uur voor LearningGuide in combinatie met onze toepassingen. Omdat we snel ons doel wilden bereiken zijn we nu al live, maar vanaf 1 maart zal iedereen er gebruik van kunnen maken", zo vult hij aan.

Over LearningGuide Solutions

LearningGuide Solutions levert Electronic Performance Support oplossingen die eindgebruikers op eenvoudige wijze op de werkplek ondersteunen bij het toepassen van werkprocessen, desktop- en bedrijfsapplicaties. LearningGuide Solutions, met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van standaard en maatwerk leercontent en levert verschillende en aanvullende diensten op het gebied van performance support.