Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DATA EuroSonic Noorderslag 2009:
EERSTE NAMEN BEKEND

Op 15, 16 en 17 januari 2009 zal Groningen voor de 24e keer geheel in het teken staan van EuroSonic Noorderslag.

EuroSonic Noorderslag is dè plek voor de professional en de muziekliefhebber, die nieuwe bands uit Europa wil ontdekken op EuroSonic of de belangrijkste Nederlandse acts van dit moment wil zien op Noorderslag.

De eerste namen voor Noorderslag 2009 zijn bekend. Op zaterdag 17 januari spelen in Oosterpoort de Rotterdamse band Face Tomorrow en zangeres Giovanca, die dit jaar haar debuutalbum Subway Silence uitbracht en door 3FM werd uitverkoren als Serious Talent Artiest. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt op de geheel vernieuwde, gecombineerde festivalsite www.noorderslag.nl.

Op die site wordt de komende weken ook de line-up voor EuroSonic onthuld. Ieder jaar heeft EuroSonic een focusland; voor de komende is dat België. Onze Zuiderburen vaardigen o.a. The Black Box Revelation, Novastar en Malibu Stacy af.

Naast veel muzikale optredens op EuroSonic en Noorderslag vindt overdag traditiegetrouw de conferentie plaats. In 2009 zullen er meer dan 100 panels, keynote speeches, showcases en network meetings plaatsvinden; er worden zo'n 2.500 professionals uit binnen- en buitenland verwacht. De eerste panels zijn inmiddels bevestigd. Over deze panels is informatie te vinden op de conferentie-pagina http://www.eurosonic.nl/nl/conference/bevestigd-programma/ van de website.

Meer informatie over EuroSonic Noorderslag 2009 volgt binnenkort; op de website zullen de komende tijd al regelmatig nieuwe namen en andere updates over de 2009 editie van het muzikale festival verschijnen.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE (