Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Het Reeperbahn Festival gaat 'On Tour'
Duits festival te gast op Eurosonic

15.000 blije bezoekers en een meer dan welwellende nationale en internationale pers tijdens het Reeperbahn Festival 2008 - er is geen twijfel mogelijk: het Reeperbahn Festival was een groot succes. Nu is van belang om het festival van haar goede kant aan de grote wereld daarbuiten te tonen. Voordat Hamburg 24-26 september 2009 weer alle ruimte biedt aan 's werelds populairste nieuwkomers, gaat het Reeperbahn Festival zelf On Tour. Onder het motto van 'New International Music' is het Reeperbahn Festival met eigen showcases te gast in Nederland en in de VS. De opening wordt gevormd door het Eurosonic Festival in Groningen.

Tijdens de Reeperbahn Festival Showcase op 15 januari 2009 bij Vindicat, een van de meest centrale clubs van het Eurosonic Festival op de Grote Markt, kan er worden genoten van vier bands in de vertrouwde genremix vol afwisseling. Vooral de eerste band behoeft zeker in Duitsland geen grote vooraankondiging: Deichkind, Hamburgs exportschlager nummer 1, mag het enthousiaste Nederlandse publiek uiteraard niet worden onthouden. Om ervoor te zorgen dat het motto 'New International Music' niet wordt verwaarloosd, komen de volgende drie artiesten in actie: Esser, een jongeman uit Londen, klinkt alsof Beck een poging waagt om met de Jungs von Blur de sound van George Michael met behulp van een C64 te imiteren. Iedereen krijgt plotseling zin om te dansen met het Deense afro-soul orkest Vincent van Go Go die reeds tijdens hun optreden op het Reeperbahn Festival 2008 het publiek voor zich hadden gewonnen. En om ervoor te zorgen dat al het testosteron dat op het feest aanwezig is ook losgaat, is eveneens de Ierse zangeres-songwriter Wallis Bird inclusief band uitgenodigd. De jonge zangeres weet uiterst succesvol het publiek aan het feesten te krijgen.

Het Eurosonic Festival is reeds uitverkocht. Een troost voor degenen die er niet bij kunnen zijn: de radiopartner sinds jaar en dag van het Reeperbahn-festival, N-Joy, neemt dit bijzondere muzikale evenement op. Bovendien is er vanaf half december een Reeperbahn Festival On Tour-blog met exclusief videomaterial, interviews met bands en veel achtergrondinformatie. Kijkden op www.reeperbahnfestival.com/ontour is de moeite waard - met een beetje geluk is hier nog een van de gewilde Eurosonic Festival-tickets op de kop te tikken.

In maart gaat het naar de andere kant van de oceaan, naar het wereldwijd grootste en belangrijkste club-festival - het SXSW in Austin. Op 21 maart 2009 toveren in een van de clubs op de roemruchte 6th Street zes internationale newcomer bands een beetje Reeperbahn Festival-atmosfeer in de Texaanse lucht.

Een korte terugblik op het Reeperbahn Festival 2008: De Duitse tv-zender WDR heeft uitvoerig verslag gedaan over het festival. Voor degene die er niet bij was: de Rockpalast-docu (o.a. met optredens van The Lemonheads, Tomte, Blood Red Shoes en Gisbert zu Knyphausen) is ondertussen als stream online: http://rockpalast.de/video.phtml?id=reeperbahn_festival08

www.reeperbahnfestival.com


- EINDE PERSBERICHT -

Persberichten en logo's te downloaden van internet http://www.sowieso030.com/index_nl.html.php?pagina=downloads OF binnen te halen met de volgende RSS-feed: http://www.box.net/public/v3ricd4hnc/rss.xml. Er zijn tijdens Eurosonic mogelijkheden om mensen van de Reeperbahn-organisatie te spreken!

van 18 december tot 5 januari gesloten / ab 18. Dezember bis 5. Januar verschlossen

----------
SOWIESO 030

Evelyne Levêke
evelyne@sowieso030.com - www.sowieso030.com

NEDERLAND
Jansveld 31, 3512 BE Utrecht
Postbus 553, 3500 AN Utrecht

030 - 785 5887
06 - 4500 8427

DEUTSCHLAND
Krossener Strasse 27, 10245 Berlin
Postfach 350254, 10211 Berlin

030 - 503 47141
01577 - 5181862