Uitnodiging:European Mindsetting Congres

10 december 2008

Op 15 januari 2009 van 13:00 tot 17:00 uur vindt het congres European Mindsetting plaats met als doel de Amsterdamse ambtenaar bewust te maken van Europa. Traineepool 10 Traineepool 10 van de Gemeente Amsterdam is in opdracht van gemeentesecretaris Henk de Jong bezig met het project.

Als Europese gemeente heeft Amsterdam de mogelijkheid zijn stem te laten horen in Europa en gebruik te maken van de mogelijkheden die door de Europese Unie en Europese steden worden aangeboden. Bij "Europa" denkt men veelal aan de Europese Unie, dat vaak wordt gezien als een 'ver van mijn bed show', een lastige regelgever of financiële melkkoe. Niet altijd lijkt men zich bewust van de vele kansen die Europa biedt. Europa staat namelijk voor een ongekende bron aan ervaring en expertise en kan waardevolle netwerken opleveren. EU-subsidietrajecten zijn bovendien financieel aantrekkelijk en dragen bij aan het ontstaan van kennisnetwerken en een kwalitatief hoogwaardige projectaanpak. Kortom, tijd om positief kritisch tegen Europa aan te kijken!

Gasten en programma

Het congres biedt een interactief programma met o.a. Europarlementariër Kathalijne Buitenweg, Staatssecretaris Frans Timmermans en Burgemeester Job Cohen.