Rijksmuseum van Oudheden

Beste redactie, redacteur,

Het Rijksmuseum van Oudheden en beeldend kunstenaar Peter Peereboom nodigen u van harte uit voor een bijzondere Nieuwjaarsontvangst op

donderdag 15 januari, inloop vanaf 17.30 uur.

Tijdens deze viering projecteert Peter Peereboom meer dan levensgrote beelden uit zijn video-installatie 'Athena en de Muze' naast de tweeduizend jaar oude Egyptische tempel van het museum. Deze kleur- en klankrijke projectieshow van Peereboom is eenmalig in Leiden te zien. Tevens kunt u de tentoonstelling 'Athena en de Muze' bezoeken. Alle zalen van het museum zijn geopend tot 20.30 uur.

Wilt u ons laten weten of u interesse heeft aanwezig te zijn? Dat kan via een e-mail aan g.vandervoort@rmo.nl of telefonisch 071- 5 163 164. Voor meer informatie of een afspraak voor een interview of opnames kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Gabriëlle van der Voort en Selkit Verberk

PR, Marketing en Communicatie

Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28, Leiden

Tel. 071- 5163 164

Tentoonstelling Athena en de Muze (t/m 15 februari)

Beeldend kunstenaar Peter Peereboom brengt een ode aan zijn muze Liesbeth Odilia (1957-2004). Zij was gefascineerd door de klassieke oudheid en samen reisden ze langs vele archeologische plaatsen en musea. Peereboom bewerkte een fotoserie waarop zijn muze staat afgebeeld in klassieke poses en gewikkeld in draperieën, tot een installatie. De installatie wordt in deze tentoonstelling gecombineerd met Griekse vazen en terracotta beeldjes uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Peerebooms installatie zal hierna nog te zien zijn in verschillende Europese steden. Na een reis langs het Louvre, het British Museum en het Pergamon Museum in Berlijn zal het project in 2012 eindigen in Athene.

(Zie ook: http://www.rmo.nl/actueel/tentoonstellingen/athena)