Trimbos-instituut

Persuitnodiging

GGZ Kennisdag 2009 in teken positieve psychologie

Presentatie boek Mentaal vermogen, investeren in geluk

Kun je kinderen op school lessen in mentale veerkracht geven? Hoe reageren gedetineerden op de principes van positieve psychologie? Gelukkig oud worden, kun je ouderen daar in trainen? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de GGZ Kennisdag 2009 'Het Mentaal vermogen van Nederland', georganiseerd door het Trimbos-instituut en GGZ Nederland in samenwerking met SCP en ZonMw, donderdag 15 januari a.s. in de Beurs van Berlage.

Tijdens de GGZ Kennisdag worden de rol en de mogelijkheden van de positieve psychologie verkend. Hoe kan de GGZ dit begrip vormgeven in de zorg, welke rol kan positieve psychologie spelen in andere maatschappelijke settings, zoals werk, justitiële instellingen, wijk of buurt. Of voor verschillende doelgroepen zoals ouderen en jongeren?

Persconferentie

Tijdens een persconferentie wordt officieel het boek gepresenteerd van Jan Walburg, directeur van het Trimbos-instituut, 'Mentaal vermogen, investeren in geluk'. Hoe kan dit thema concreet worden ingevuld voor de GGZ sector, is een vraag die hier terugkomt. Paul Schnabel (SCP) en 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven (Erasmus Universiteit Rotterdam) geven bovendien hun visie op positieve psychologie en de praktische toepasbaarheid ervan. Na afloop van de presentaties is gelegenheid voor het beantwoorden van vragen.

Bezoek en aanmelding

U wordt uitgenodigd het congres en de persconferentie bij te wonen. U kunt zich aanmelden bij Anke Wammes (06 5139 5407) of Marjan Heuving (06 5139 5629), persvoorlichters van het Trimbos-instituut.

Recensie-exemplaar

U kunt een exemplaar van 'Mentaal Vermogen: investeren in geluk' van Jan Auke Walburg (onder embargo tot 15 januari) toegestuurd krijgen. Neem daarvoor contact op met de voorlichters van het Trimbos-instituut.

Het mentaal vermogen van Nederland
GGZ Kennisdag 15 januari 2009
Meer weten? Ga naar www.hetmentaalvermogenvannederland.nl U bent van harte welkom!