Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 januari 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Man aangehouden voor dealen drugs

Enschede

Een 24-jarige man uit Enschede werd op donderdag 15 januari aangehouden, omdat hij ervanverdacht wordt drugs te hebben gedeald in een horecagelegenheid op de Oude Markt in Enschede. Tijdens de aanhouding door de politie bleek dat de man een hoeveelheid cocaïne bij zich droeg. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (09-005364)

Met ruim 0,98 promille achter het stuur, zonder geldig rijbewijs

Enschede

Een 33-jarige automobilist uit Enschede werd op donderdag 15 januari aangehouden, omdat hij zonder een geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagmorgen 15 januari omstreeks 03.20 uur controleerden surveillerende agenten, op de Wooldriksweg in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 33-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0.98 promille uit. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-003998)

Snelheidsduivel op scooter

Enschede

Een 17-jarige jongen uit Enschede werd op woensdagavond 14 januari aangehouden, omdat hij met een opgevoerde bromfiets reed.

Woensdagavond 14 januari omstreeks 21.30 uur zagen surveillerende agenten een bromfiets met hoge snelheid passeren. De bestuurder een 17-jarige jongen uit Enschede en bijrijder werden op de Elferinksweg in Enschede staande gehouden. De bromfiets werd gecontroleerd op de constructiesnelheid en bleek 90 km per uur te kunnen rijden. De scooter zal worden afgevoerd en de bestuurder krijgt een proces-verbaal. De bijrijder droeg geen helm en gaf in eerste instantie een valse naam op. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen. (09-005318)

Een 16-jarige jongen mishandelt een 17-jarige jongen

Hengelo

Een 16-jarige jongen uit Hengelo werd op woensdag 14 januari aangehouden, omdat hij op de Industriestraat in Hengelo een 17-jarige jongen had mishandeld.

Woensdag 14 januari omstreeks 18.00 uur liep een 17-jarige jongen uit Lochem op de Industriestraat in Hengelo. Plots werd de jongen aangevallen en mishandeld door een 16-jarige jongen uit Hengelo en de 17-jarige raakte hierbij gewond. De 17-jarige deed aangifte van de mishandeling. De politie kon de 16-jarige later die middag aanhouden voor de mishandeling. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-005268)

Man aangehouden na bedreiging

Enschede

Een 56-jarige man uit Enschede werd op woensdag 14 januari aangehouden omdat hij diverse schriftelijke bedreigingen heeft geuit aan het adres van diverse ambtenaren van de gemeente Enschede. De man is voor verder onderzoek door de politie in verzekering gesteld. (08-137345)

CV-ketels gestolen van bouwplaats, politie zoekt getuigen

Tubbergen

Op een bouwterrein aan de Scholekster en de Geelgors in Tubbergen werd op woensdag 14 januari een vervelende ontdekking gedaan. Uit diverse nieuwbouwwoningen waren CV-ketels ontkoppeld en gestolen.

De politie is opzoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de CV-ketels. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Tubbergen, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-004904)

Bromfietser gewond na aanrijding met bestelauto

Hengelo

Een 16-jarige bromfietser uit Borne raakte woensdag 14 januari gewond op de Bornsestraat in Hengelo, toen hij werd aangereden door een bestuurder van een bestelauto.

Woensdag 14 januari omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bornsestraat in Hengelo. Bleek dat een 45-jarige bestuurder van een bestelauto over de Bornsestraat reed en rechtsaf de oprit A1 op wilde rijden. Hij zag daarbij de 16-jarige bromfietser uit Borne over het hoofd, die op het fietspad parallel met de Bornsestraat reed. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-005263)

Vrouw bestolen bij pinautomaat

Enschede

Een 32-jarige vrouw uit Enschede werd op woensdagavond 14 januari bestolen van haar net gepinde geld aan de Heurne in Enschede.

Woensdagavond 14 januari omstreeks 20.00 uur pinde een 32-jarige vrouw uit Enschede op de Heurne in Enschede geld bij een pinautomaat. Toen de vrouw uit de automaat haar geld gekregen had werd zij bestolen door twee nog onbekende daders. Deze gingen met haar geld er vandoor in de richting van de Oldenzaalsestraat. Het signalement:

- getint uiterlijk
- 1e dader had een zwarte jas tot op de knie
- 2e dader droeg een witte jas met iets rood en blauw

De politie is opzoek naar de twee daders. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-005311)

Aangehouden na negeren winkelverbod

Enschede

Op woensdag 14 januari omstreeks 11.00 uur werd de politie gemeld dat een man aan het winkelen was in een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein. De man had een winkelverbod en mocht de winkel niet bezoeken tot eind maart 2009. De man, een 31-jarige Enschedeër, werd aangehouden door de politie. Hij zal zich moeten verantwoorden bij Justitie. (09-004994)

Oplichters actief?

Enschede

Bij diverse woningen aan de Borggrevelanden werd op 14 januari tussen 16.00 en 18.00 uur een bezoek gebracht door een man, in enkele gevallen twee mannen, die aangeven dat ze namens een energieleverancier komen. Het is de mannen kennelijk te doen om in de woning te komen. In enkele gevallen werd ook om geld gevraagd.

Signalement: man 1, 1.70 tot 1.75 lang, getint uiterlijk, zwart haar, langer in de nek, droeg een roze blouse en een lange zwarte jas. Man 2. blank uiterlijk, achterovergekamd blond haar, pafferig gezicht. (09-005278)

Bonnenregen bij verlichtingscontrole

Enschede / Almelo

Bij een verlichtingscontrole op diverse locaties in Enschede werden tussen 18.00 en 21.00 uur 41 fietsers bekeurd voor het niet voeren van de vereiste verlichting. Tijdens een verlichtingscontrole in Almelo werden tussen 18.00 uur en 20.00 uur 18 fietsers bekeurd voor het niet voeren van de vereiste verlichting. Acht automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van een autogordel. (09-005314)

Vanaf 1 november 2008 zijn er nieuwe regels voor fietsverlichting. Naast vast licht op je fiets mogen losse lampjes nu ook!

De politie Twente bekeurd op verlichting als er wordt gereden zonder voor- en/of achterlicht. Tevens is het rijden zonder reflectie op de achterkant van je fiets, de trappers of op de wielen strafbaar. De boete hiervoor kost minimaal twintig euro. Voor meer informatie over fietsverlichting kijk op www.losselampjesmogenook.nl

Politie zoekt alerte voorbijganger

Nijverdal

Het politieteam Hellendoorn van de politie Twente en het slachtoffer van een woningbrand aan de Wilhelminastraat van 11 januari jl. zijn op zoek naar de alerte voorbijganger die geholpen heeft de brand te blussen.

Zondag 11 januari omstreeks 23.30 uur ontdekt de 33-jarige bewoner van de Wilhelminastraat dat de pan die hij op het gas had gezet vlam gevat heeft. Hij brengt zijn vrouw en baby in veiligheid en gaat terug de woning in om de brand te blussen. De brand wordt opgemerkt door een onbekend gebleven jongen, hij helpt het slachtoffer met blussen. Kort daarna arriveren brandweer en politie, die de werkzaamheden overnemen. In de consternatie is verzuimd het adres van deze alerte jongeman te vermelden. Zowel politie als het slachtoffer willen deze onbekend gebleven jongeman bedanken.

Bent u of kent u deze jongeman, die vermoedelijk uit Nijverdal afkomstig is. Neemt u dan contact op met de politie Twente, team Hellendoorn via 0900-8844. (09-004009)