Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

ONDERZOEK WIJST UIT: NEDERLANDSE SPELLEN MEEST POPULAIR IN FRANKRIJK

Hattem, januari 2009 ­ Het van origine Nederlandse spel Holle Bolle Big staat op nummer 1 als het meest verkochte spel in Frankrijk. Triominos, eveneens een in Nederland geproduceerd spel door Goliath BV uit Hattem (Bron: NPD) staat in Frankrijk op nummer 2. Gezonder leven? Goede voornemens? Niet voor Holle Bolle Big. Ook in 2008 heeft dit succesvol geïntroduceerde kinderspeelgoed maling aan alle andere dieren (en mensen), die vinden dat hij of zij misschien wel iets meer op de lijn kan letten. Spelproducent Goliath Games wil met het speelgoed vooral kinderen attent maken op een goede en evenwichtige voeding.

Duidelijke boodschap en nummer 1 spel
Goliath Games introduceerde Holle Bolle Big op de Nederlandse markt met het volgende doel: het speels onder de aandacht brengen van snoepzucht en overgewicht. Holle Bolle Big ontploft als hij teveel hamburgers eet: Een ­ geheel in de traditie van spelletjes, schromelijk overdreven ­ vingerwijzing naar mogelijk ongezond eetgedrag bij kinderen van 6 tot 10 jaar. De boodschap is duidelijk: Commercieel directeur Jan Slecht van Goliath: "Eet goed, eet gevarieerd en eet gezond. Wie met het biggetje speelt, en ziet dat hij uit zijn broek knapt bij het eten van te veel hamburgers, leert dat overmatig eten geen goed idee is. Ouders kunnen zo op speelse en ongeforceerde manier de normale, gezonde eetpatronen bij hun opgroeiende kinderen onder de aandacht brengen." . Holle Bolle big is landelijk te koop bij de speelgoedwinkel vanaf ¤ 24,99 .

Triominos op nummer 2 meest verkochte spel
Triominos, een van origine Amerikaans spel, is de meest fascinerende variant van het bekende dominospel: de 56 driehoekige stenen met in de hoekpunten een getal tussen 0 en 5 geven het een extra dimensie. Om een stuk te plaatsen, moeten namelijk twee getallen passend worden aangelegd. Inzicht, tactiek en logica zijn dan ook de kernwoorden van dit strategische spel voor jong en oud. Net als bij domino eindigt het spel als iemand alle stenen heeft uitgelegd. Deze speler krijgt een bonus van 25 punten maar is niet zomaar de winnaar. Die wordt bepaald aan de hand van een ingenieuze puntentelling die op een speciaal scoreformulier kan worden bijgehouden.

Goliath ­ één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland ­ is gevestigd in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, en Luxemburg Portugal en Spanje. In 1980 introduceerden zij Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed vanaf 2 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 6 jaar en verschillende fun erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rummikub, Triominos, Rolit, Fifi, ZOUB, Stap Op, Holle Bolle Big en Exago. Zie ook www.goliathgames.com



Ingezonden persbericht