Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking Gemeente Capelle aan den IJssel 14 januari 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouw-, sloop- en kapvergunningen, een evenementtenvergunning, reclamevergunning, toestemming luchtballonnen, een invalidenparkeerplaats en een standplaatsvergunning verleend, dan wel in procedure zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Bouwvergunningen aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen kunt u krijgen bij het Informatiecentrum telefoon: (010) 2848484.

Venkelbaan, distributiecentrum met kantoor bouwen.

Kompasstraat 36, bedrijfspand bouwen.

Rijndal 17, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Admiraal Helfrichweg 4, overkapte laadvloer bouwen.

Bernsteinstraat 98, dakkapellen aanbrengen.

Bachstraat 26, dakkapel achterzijde aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een ontheffingsprocedure.


1.Marienwaard 33, woning voorzijde uitbreiden.


2.Othello 66, woning achterzijde uitbreiden.

Aan deze bouwaanvragen kan worden meegewerkt door ontheffing te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening.

In verband daarmee liggen de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van 15 januari 2009 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende deze periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen het bouwplan.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNINGEN

Verzenddatum 23 december 2008:

's-Gravenweg 101, plafondplaten slopen (sloopvergunning).

Verzenddatum 24 december 2008:

Bermweg 29, garage vernieuwen en uitbreiden en dakkapel aanbrengen.

Stationsplein, hekwerk plaatsen op diverse locaties.

Ringspoor 187, woning uitbreiden.

Ina Damman erf 22-28, daken van berging slopen (sloopvergunning).

Verzenddatum 1 januari 2009:

Verdistraat 19, serre bouwen.

KAPVERGUNNINGENAANGEVRAAGD

Door gemeente

Amerikaanse buurt (Oostgaarde)

4 valse christusdoornen en 1 Italiaanse populier (vellen) en 1 berk (verplanten) wegens dunning, ophoging en reconstructie. De berk wordt verplant van de huidige plek (speelplaats Nevadaweg) naar plantsoen achter Nevadaweg 21. Herplant met 9 zuilvormige eiken.

Wijkpark zijde Fluiterlaan naast Amandelhof


1 amberboom (Liquidambar styraciflua) en 1 ijzerhout (Parriota persica) wegens uitbreiding van verzorgingstehuis Amandelhof. Herplant met 2 bomen van een nader te bepalen soort.

Nijverheidsstraat 423(begraafplaats)

22 essen (Fraxinus excelsior) en 35 elzen (elzenhakwal); De essen hebben een slechte vitaliteit en conditie. De takken en kroonontwikkeling is slecht. De elzen zullen worden gebroekt zodat er weer een gezonde jonge elzenrij ontstaat. Herplant met 19 Koninglinde (Tilia europaea).

KAPVERGUNNINGEN

AANGEVRAAGD

Door overigen

Eilandjes Oostgaarde: tussen Klaas Klinkertkade en het Lahndal; tussen het Paradijsselpark, St. Annabaai en St. Lucasbaai; tussen de Westerlengte en de Graafschap; tussen Hordaland, Kalundborg en Beemsterhoek.

Eilandjes Schenkel: aan de uiteinden van de Goudenregenstraat en het Meidoornveld; tussen de Rozensingel en de Bermweg.

Eilandjes Schollevaar: aan de Schollevaartseweg tussen de Librije en de Bouvigne; tussen de Merijntje Gijzenburg en de Ferdinand Huyckburg.

Diverse bomen wegens de slechte staat van de oeververdediging waardoor de eilandjes afkalven. Door achterstallig groenonderhoud zijn veel bomen niet vitaal en beschadigd. De kans op takbreuk en omvallen van de bomen is aanwezig. De bomen zijn op diverse locaties te groot geworden voor de eilandjes waardoor eveneens de kans op takbreuk en omvallen wordt vergroot. Geen herplant.

's-Gravenweg 327(kinderboerderij Klaverweide)


1 linde en 2 veldjesdoornen wegens de bouw van een nieuwe hooiberg. Geen herplant.

Waitatiriestraat 19


2 populieren wegens overlast. Geen herplant.

KAPVERGUNNINGEN

VERLEEND

Aan de gemeente

Berliozstraat overzijde lichtmast 11/15


1 balsempopulier (Populus trichocarpa) wegens ernstige houtrotaantasting in onderstam en wortelvoet waardoor een verhoogd instabiliteitsgevaar is ontstaan.

Merijntje Gijzenburg ter hoogte van nummer 1


3 treurwilgen (Salix sepulcralis chrysocoma) en 2 wilgen (Salix alba) omdat deze bomen in een smalle beplantingsstrook staan, waardoor zij ernstige scheefstand hebben. Door deze scheefstand is er een verhoogd instabiliteitsgevaar. Dit veroorzaakt weer overlast richting woning. Herplant met 1 Italiaanse hartbladige els.

KAPVERGUNNINGEN

VERLEEND

Aan overigen

Schinkelsebaan 3


1 plataan wegens overlast en uitbreiding showroom. Herplant met 1 boom van een nader te bepalen soort.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder gedurende zes weken ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen, kan iedereen schriftelijk zijn zienswijzen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Voor wat betreft de verleende kapvergunningen:

Deze vergunningen zijn geldig twee weken na publicatie tot uiterlijk één jaar.

Voor wat betreft de verleende kapvergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Noodkap

Door de burgemeester is op 5 januari 2009 toestemming verleend voor een noodkap ter hoogte van de Burgemeester van Dijklaan tussen lichtmast 60 en 62 voor een Fraxinus excelsior. Deze boom vormt een direct gevaar voor de omgeving doordat er een breuk in de leiding van de stadsverwarming is ontstaan. Om deze leiding te repareren, is de boom met spoed gekapt. Via een reguliere vergunning procedure zal worden bepaald of er een herplant dient plaats te vinden.

Voor meer informatie over kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij

mw. H. Oranje, telefoon: (010) 2848637.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, meldt u dit dan uiterlijk vier weken na publicatie van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, telefoon: (010) 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

EVENEMENTENVERGUNNING

AANGEVRAAGD VOOR


·2e handsmarkt/braderie op het Pier Panderplein op 30 april 2009.

EVENEMENTENVERGUNNING

VERLEEND AAN


·Bestuur Bewonersvereniging 't Zandrak voor de opening van de net gebouwde speeltuin en het houden van een ALV in een tent naast de nieuwe speeltuin aan de Groenendijk, einde Tjalk op zaterdag 17 januari 2009 of zaterdag 24 januari 2009 van 15.00 uur tot 22.30 uur.

STANDPLAATSVERGUNNING

VERLEEND AAN


·SP Capelle aan den IJssel voor het innemen van een standplaats met een kraam op het Stadsplein op zaterdag 13 maart 2009;


·M. de Mooij voor het innemen van een standplaats met een kraam bij het winkelcentrum 'De Wingerd' aan de Schenkelse Dreef ten behoeve van de verkoop van zuivelproducten en vleeswaren.

RECLAMEVERGUNNING

VERLEEND AAN


·Verdoold makelaars, ter aankondiging van 'Verdoold Open Huizendag' voor de periode van maandag 9 maart 2009 tot en met zaterdag 28 maart 2009.

LUCHTBALLONNEN

TOESTEMMING GEGEVEN AAN


·St. Gereformeerde Zorgcentra Zuid-Holland tot het oplaten van 250 ballonnen op donderdag 29 januari 2009 tussen 15.00 uur en 17.00 uur vanaf de Barbizonlaan bij het NH Hotel.

Bovengenoemde stukken, waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. Dit geldt niet voor bouwvergunningen. Gemotiveerde zienswijzen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Besluit tot vervanging van te vernietigen archiefbescheiden door reproducties

Het college heeft besloten over te gaan tot vervanging door reproducties van de navolgende archiefbescheiden welke, ingevolge de Lijst vernietigbare documenten, voor vernietiging in aanmerking komen en deze direct na reproductie te vernietigen:

Cliënten met een bijstandsaanvraag vanaf 1 januari 2003.

Waarborging van belangen

Reproductie biedt voldoende waarborg voor het behoud van de in de archiefbescheiden vervatte gegevens en hun toegankelijkheid, daar de volgende voorzorgen in acht zijn genomen:


- authenticiteit is gewaarborgd door de documenten als TIFF gr 4 formaat op te slaan op een WORM-schijf (Write Once Read Many);


- wijziging van een gescand en opgeslagen document is niet mogelijk;


- het digitale dossier is primair toegankelijk op cliëntnummer en secundair op naam en de daarbij behorende rubrieken.

Reproductie is noodzakelijk wegens beperkte opslagcapaciteit en het geeft een betere beschikbaarheid van informatie, onafhankelijk van plaats en tijd.

Reproductie geschiedt door alle documenten te scannen na afhandeling van het administratieve proces.

De belangen van de gemeente en de overige overheidsorganen zijn als volgt gewaarborgd:


- alleen daartoe bevoegde personen zijn verantwoordelijk voor het scannen van de documenten;


- alleen de daartoe bevoegde personen zijn geautoriseerd de gescande documenten te verwijderen.

De belangen van recht- of bewijszoekenden, zijn als volgt gewaarborgd:


- de vervanging van dit archiefbestand door middel van digitalisering en van zodanige kwaliteit uit te voeren dat de belangen zoals beschreven in het Archiefbesluit 1995 artikel 2, lid c en d voldoende gewaarborgd zijn. Dit door de compleetheid van de vervanging, de kwaliteit en de toegankelijkheid van de digitale documenten.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 6 januari 2009 (datum besluit 6 januari 2009):

Kentekennummer 62-GH-LL voor de heer A.J. Spierings Alkenoord 6.

Verzenddatum 7 januari 2009 (datum besluit 7 januari 2009):

Kentekennummer 87-GH-GT voor mevrouw E.M. Hartman, Johan Jongkindrade 115.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.