Den Haag Marketing

PERSBERICHT 15 januari 2009

Digitaal handboek voor Haagse evenementen online

DEN HAAG - Op het industriële Norfolk festivalterrein in de haven van Scheveningen is gistermiddag het 'Handboek Evenementen in Den Haag' gepresenteerd aan Haagse evenementorganisatoren.

De afgelopen maanden heeft het Kenniscentrum Evenementen van Den Haag Marketing hard gewerkt aan de laatste hoofdstukken van het "Handboek Evenementen in Den Haag". Wethouder citymarketing Frits Huffnagel en gemeenteraadslid van PvdA Lobke Zandstra hadden de eer de website www.handboekevenementenindenhaag.nl te onthullen. Zij hebben zich sterk gemaakt voor een digitale versie van alle informatie en regelgeving rond evenementen in Den Haag.

Bob Reiche, een nieuwe 'Haagse' organisator mocht vooraf een kijkje nemen in het handboek. Hij gaf aan dat het naast alle praktische informatie ook vooral een nuttige checklist is waar hij veel aan zal hebben bij de organisatie van het nieuwe Haagse festival Royal Beach Concert op 28 augustus 2009.

Als eerste stad in Nederland heeft Haag woensdag een digitaal handboek voor evenementen gepresenteerd. Het handboek biedt organisatoren de helpende hand bij de organisatie van hun evenement, vanaf de ontwikkeling van het eerste idee tot en met de realisatie.

Den Haag heeft een uniek evenementenklimaat, in welke andere gemeente vind je twee badplaatsen en mega locaties als het Malieveld en het Zuiderpark? Het is dan ook niet verwonderlijk dat er jaarlijks ruim 250 evenementen in Den Haag worden georganiseerd. Het handboek moet ervoor zorgen dat het organiseren van een evenement makkelijker wordt.


---
Noot voor redactie,

Den Haag Marketing