Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Joost Meijer

Datum: 15 januari '09

Betreft: Dinkelland start met digitale nota gemeentelijke belastingen

Inwoners Dinkelland kunnen aanslag gemeentelijke belastingen voortaan digitaal ontvangen

De gemeente Dinkelland biedt met ingang van dit jaar de mogelijkheid om het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen voortaan digitaal te ontvangen. Dit maakt het betalen van de belastingen niet leuker, maar biedt voor alle partijen wel een aantal voordelen.

Jaarlijks ontvangen inwoners de belastingaanslag per post. Dit aanslagbiljet voor onder andere de onroerend zaakbelasting, het gebruik van het riool en het ophalen van het huisvuil kan voortaan ook digitaal ontvangen worden door particulieren die gebruik maken van internetbankieren. Inwoners krijgen dan de belastingaanslag niet meer per post, maar digitaal in de notabox van hun eigen bank. Mensen die gebruik willen maken van deze mogelijkheid kunnen inloggen via internetbankieren bij hun eigen bank en kunnen vervolgens via het menu de keuze maken voor een digitale nota. Inwoners kunnen zich aanmelden tot 15 februari om het aanslagbiljet van 2009 digitaal te ontvangen. Aanmeldingen die na 15 februari binnenkomen, ontvangen de digitale nota vanaf 2010. Mensen die de belastingaanslag zoals gewoonlijk via de reguliere post willen ontvangen, hoeven niets te doen. Voor de mensen die gebruik maken van een automatische incasso verandert er niets wanneer ze zich aanmelden voor de digitale nota. De termijnbedragen worden dan steeds omstreeks de 30ste van iedere maand van hun rekening afgeschreven.

Deze digitale nota biedt de nodige voordelen. Inwoners kunnen deze digitale belastingaanslag met slechts enkele muisklikken betalen, ze hebben altijd een volledig overzicht van facturen en een complete betaalhistorie, de belastingaanslag en de WOZ-beschikking zijn altijd bij de hand en kunnen niet meer kwijtraken. Voor Dinkelland betekent het dat er minder aanslagen via de post verstuurd hoeven te worden en ook minder papier gebruikt kan worden.

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.

Joost Meijer
Team Communicatie
t. 0541-854100
e. jwg.meijer@dinkelland.nl
Werkdagen: Maandag tot en met donderdag