Ballast Nedam

Persbericht

Nieuwegein, 15 januari 2009

Milieuwinst Aardgas boven twijfel

'De milieuwinst van rijden op aardgas, zowel nu als op langere termijn is boven elke twijfel verheven. We praten over bewezen technologie, die vandaag inzetbaar is en voor de zeer nabije toekomst het transitiepad biedt naar biogas/groengas.'

Dat stelt voorzitter Ton Smit van het platform Aardgas Mobiel in een reactie op het gisteren gepresenteerde onderzoek van TNO: 'De automotive- en energiesectoren spannen zich in om bij te dragen aan het behalen van de CO2-doelstellingen. Daarvoor hebben we aardgas nodig als transitiebrandstof naar groengas, de C02-neutrale energiebron voor automobiliteit.'

Op de conclusies van TNO is het nodige aan te merken, maar het echte onderscheid vloeit voort uit de beperkte benadering van het milieuvraagstuk. Voor echt schone mobiliteit moet de overheid het hele traject van 'well to wheel' in haar besluitvorming meenemen.

'Kennelijk heeft TNO moverende redenen om voor diesel te kiezen en dat is natuurlijk haar goed recht', aldus Ton Smit, 'elke innovatie die tot schonere uitstoot van diesel leidt is winst'.

Over Aardgas Mobiel

Aardgas Mobiel is een onafhankelijk samenwerkingsverband dat het rijden op aardgas en groen/biogas in Nederland bevordert. In Aardgas Mobiel zijn partijen vanuit verschillende branches en sectoren vertegenwoordigd.



Ballast Nedam