Ingezonden persbericht


Vernieuwde website Nederlands Fotomuseum online

PERSBERICHT Januari 2009
www.nederlandsfotomuseum.nl

Het Nederlands Fotomuseum heeft de website vernieuwd. De menustructuur is verbeterd, het ontwerp is vriendelijker en interne links en verwijzingen zijn beter vindbaar. De vele producten en activiteiten van het museum komen beter tot hun recht. Nieuw aan de website zijn de verschillende 'startpagina's' voor specifieke websitebezoekers. Zij komen via het 'direct naar'-menu op de homepage op een pagina met relevante toelichting en verwijzingen. Nieuw zijn ook de RSS- en iCal-feeds. Zonder moeite naar de topstukken uit de collectie, naar een webdossier of naar Een liefdes geschiedenis in Saint Germain des Prés van Ed van der Elsken om rustig door te bladeren.

Met de fotografiedossiers, weblessen, een beeldbank met ruim 100.000 foto's, digitale fotoboeken en webdossiers is de website van het Nederlands Fotomuseum inmiddels uitgegroeid tot een virtueel museum van de fotografie. In 2008 werden de drie websites van het museum -Nederlandsfotomseum.nl, Photostart.nl en Fotografiebibliotheek.nl- 495.000 keer bezocht, ruim 700 bezoeken per dag.

De belangrijkste voordelen van deze website op een rij Snel via het 'direct naar'-menu linksboven op de homepage naar een overzichtspagina met relevante informatie en weblinks Beter overzicht van de beelden in een beeldselectie Handiger vooruitblikken in de agenda
Altijd de actuele tentoonstellingen binnen één klik bereikbaar Alles wat men met een account kan doen overzichtelijk onder 'Mijn museum' Relevante informatie makkelijk op dezelfde pagina te vinden. Of het nu een artikel uit de webwinkel is, een beeldselectie of een tip voor een weblink. Voor nieuws en activiteiten van het Nederlands Fotomuseum kan men zich abonneren op de RSS feed en voor activiteiten ook op de iCal feed


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, digitaal beeldmateriaal en interviews: E press@nederlandsfotomuseum.nl Nederlands Fotomuseum
Femke IJsinga-van Boxsel
Telefoon +31 (0)10 203 04 03
Meer informatie zie de perspagina's op www.nederlandsfotomuseum.nl. Voor downloaden van persfoto's wachtwoord aanvragen bij de afdeling PR van het Nederlands Fotomuseum.