Muzikaal last-minute bezoek Balkenende aan Bush


Heemskerkse tweepitter naar de NAMM 2009

HEEMSKERK, 20090106 -- Het Heemskerkse tweemansbedrijf Muziekmeubels staat vanaf 15 januari op de grootste muziekbeurs ter wereld, de NAMM. De NAMM wordt elk jaar gehouden in Anaheim, Californië (VS). Vorig jaar trok de beurs 88.000 bedrijfsmatige bezoekers uit 65 verschillende landen. Muziekmeubels, dat als enige bedrijf ter wereld meubels en woonaccessoires maakt van muziekinstrumenten, gaat op de NAMM de Amerikaanse markt verkennen. Eén van de twee eigenaren, Suzanne Goeman: "Juist door de crisis is dit misschien wel het meest geschikte moment om de markt te verkennen. Als er nu voldoende vraag is, kan dat de komende jaren alleen maar toenemen."

De andere eigenaar, Dennis Janssens: "We kwamen op het idee voor Muziekmeubels in de showroom van een muziekwinkel. In een paar maanden tijd hebben we zo'n 20 producten ontwikkeld, zoals de gitafel, het pianobed en de muziekspiegel. Deze zomer zijn we in de VS geweest voor vakantie én marktonderzoek onder muzikanten en muziekliefhebbers. Tijdens de NAMM kunnen we de professionele markt onderzoeken."

Het koppel heeft speciaal voor de introductie op de Amerikaanse markt een filmpje met een knipoog laten maken, dat nu op You Tube staat. In dit filmpje is een Eurotop persconferentie íets anders ondertiteld. Er is ook een variant voor de Nederlandse markt gemaakt (ook met een knipoog). In de filmpjes spelen Balkenende en Bush een hoofdrol, alleen op een iets andere manier dan we van ze gewend zijn.....De filmpjes en meer informatie staat op de website van Muziekmeubels, www.muziekmeubels.nl of zijn te zien op You Tube onder de volgende links:

Balkenende bezoekt Bush, maar dan anders nl.youtube.com/watch?v=ESK6BM3kOXc

Eurotop 2008 persconferentie iets anders nl.youtube.com/watch?v=aUUf7-Nbf4g

Over Muziekmeubels

Het Heemskerkse duo Suzanne Goeman en Dennis Janssens kwam in 2007 in een drumwinkel op het idee om meubels te gaan maken van muziekinstrumenten. In een paar maanden tijd werden zo'n 20 producten bedacht, variërend van een pianobed tot een drumtafel. Inmiddels zijn voor elke ruimte in huis producten te verkrijgen, waarvan het grootste deel eigen ontwerpen zijn. Muziekmeubels is het enige bedrijf ter wereld dat meubels maakt van muziekinstrumenten. In april waren de producten op TV te zien in Life & Cooking.

Over de NAMM

De NAMM (15 t/m 18 januari 2009) is dé beurs voor de muziekindustrie, met jaarlijks meer dan 1800 standhouders. De locatie in Anaheim, CA is te klein aan het worden voor de 88.000 bezoekers. Daarom zal de beurs vanaf 2010 op zoek gaan naar een nieuwe locatie. Alle grote merken zijn vertegenwoordigd op de NAMM, maar er zijn ook veel kleinere bedrijven vertegenwoordigd. En natuurlijk zijn er veel optredens van topartiesten en bands.