( BW)(SONOCO) European Patent Office bevestigt Sonoco Alcore's M-Serie kernenpatent voor de papierindustrie

Business Editors

BRUSSEL, België--(BUSINESS WIRE)--Jan 15, 2009--Sonoco Alcore S.a.r.l., een volledig dochterbedrijf van Sonoco (NYSE: SON), een van de grootste gediversifieerde wereldwijde verpakkingsbedrijven, heeft vandaag aangekondigd dat de Opposition Division van de European Patent Office opnieuw het Europees patent EP 1 071 556 betreffende het gebruik van wide-ply board technologie bij de productie van kernen voor de papierindustrie de M-serie kernen heeft goedgekeurd. Tegen de beslissing kan in beroep worden gegaan.

De combinatie van het wide-ply in-house geproduceerde coreboard en Sonoco Alcore's eigen productietechniek geven de M-Serie kernen betere prestatiekenmerken om te voldoen aan de hogere eisen van de papierindustrie van vandaag.

"Het wide-ply board en onze unieke M-Line technologie geven ons de mogelijkheid om een kern te produceren die superieure dynamische sterkte kenmerken bezit. Daarnaast zorgt dit voor een hogere kritieke snelheid dan elke andere kern op de markt. In combinatie betekent dit dat M-Core niet alleen uitstekend presteert maar ook een grotere veiligheidsmarge heeft voor machine- operators," aldus Adam Wood, Sonoco Alcore's sales en marketing director, Europe.

"De nieuwe generatie persen in de drukbranche zijn sneller en breder dan de oude machines. De stijgingen van spoelgewicht, breedte en druksnelheid betekenen dat er aanvullende factoren een rol spelen die moeten worden overwogen als het gaat om het ontwerp van kernen. Als een machine sneller draait, bestaat het risico van toename van de trilling voor de kern. Als een machine breder wordt gemaakt, betekent dit dat het gewicht van papier op een kern toeneemt. De branche heeft behoefte aan kernen die veilig lopen op deze snellere, bredere en meer veeleisende machines en de M-Serie kernen voldoet aan die eisen," aldus Matti Mykkanen, Sonoco Alcore's technology director, Europe.

De kernen uit de M-Series zijn nu overal in Europa verkrijgbaar en kunnen ook profijt bieden aan andere branches en aan de papierindustrie. Neem voor meer informatie contact op met Gary Morgan op +32-2-711.09.06 of gary.morgan@sonoco.com.

Over Sonoco-Alcore S.a.r.l.

Sonoco-Alcore S.a.r.l. exploiteert 30 koker- en kernfabrieken en zes papierfabrieken op het Europese continent en in het Verenigd Koninkrijk. Sonoco werd opgericht in 1899 en is een $4,0 miljard wereldwijd fabrikant van industriële en consumentenproducten en leverancier van verpakkingsdiensten, met meer dan 300 vestigingen in 35 landen. Het bedrijf heeft klanten in ongeveer 85 landen. Bezoek voor meer informatie onze website op http://www.sonoco.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.





CONTACT:



Sonoco
Roger Schrum, +1-843-339-6018
roger.schrum@sonoco.com