Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt gewapende overval op cafetaria in Ell (extra bericht)

Datum: 15-01-2009
Tijd bericht: 22:39
Plaats: Ell

Donderdagavond rond 21.00 uur kwamen twee mannen een cafetaria aan het Scheijmansplein binnen. Ze bedreigden de uitbater met een vuurwapen en vroegen om geld. De uitbater reageerde niet direct waarop een van de mannen iets van de vitrine stootte. Hierop verliet het tweetal zonder buit het cafetaria. De politie is direct gestart met een onderzoek. Dat heeft nog niet geleid tot een aanhouding van de verdachten.

De enorme piek in overvallen de laatste weken in Noord- en Midden-Limburg is voor de politie Limburg-Noord aanleiding voor een nog intensievere aanpak van de problematiek. Korpschef Bryan Rookhuijzen: "De maat is vol. Het is in het korps een topprioriteit geworden en er wordt een pakket aan maatregelen voorbereid voor de zeer korte termijn". Deze aanpak komt bovenop de intensievere surveillances en recherche-onderzoeken die in de districten Midden-Limburg, Venlo en Venray al gaande zijn.

De politie Limburg-Noord zal alles uit de kast halen om de daders op te sporen en de berovingen te stoppen. Vanzelfsprekend zal zoveel mogelijk de hulp van het publiek worden ingeroepen en wordt er samengewerkt met veiligheidpartners als gemeenten, openbaar ministerie en ondernemers. De laatste zes weken vonden er in de regio totaal zo'n 28 overvallen plaats waarvan 13 in 2009.