Tom Coronel

15 Januari 2009
Fraaie 11e plaats voor Tom en Tim in twaalfde étappe

Moe maar voldaan waren Tim en Tom Coronel na de 12e étappe van de Dakar Rally. Na een zware dag waarbij ze noodgedwongen de laatste 200 km op halve kracht reden wist de Dakarsport tweeling niet alleen vriend en vijand te verrassen met een elfde plaats, maar vooral ook zichzelf.

"We hebben weer van alles meegemaakt. De remmen deden het niet meer in het laatste stuk, we stonden weer een paar keer vast, maar met hulp van onze spaanse vrienden die we deze rally al eerder tegen gekomen zijn konden we weer verder", aldus Tom Coronel. Tim en Tom waren met hun elfde plaats de beste Nederlanders in het auto klassement.

De twaalfde étappe zou er één worden waar nog lang over nagepraat zal worden. Klassementsleider Carlos Sainz viel uit na een zware crash als gevolg van een fout in het roadbook. De Spanjaard dook een ravijn in dat niet als gevaarlijk punt in het routeboek stond vermeld. Zijn navigator Michel Perin liep hierbij een schouderblessure op. Verder stonden er veel mensen vast in het Argentijnse zand, waardoor de organisatie heeft besloten een deel van de étappe de neutraliseren. Ook de étappe van morgen is ingekort als gevolg van de zware regenval in het gebied van La Rioja.

Klik hier voor het voicemailverslag van Tom en Tim over hun twaalfde étappe in de Dakar 2009 rally.

Foto: Dakarsport.com