Zeilwedstrijd en ontwerpwedstrijd

05/01/2009 15:21

MARIN Maritiem Research Instituut Nederland

Wie ontwerpt het snelste zeiljacht

Op vrijdag 16 januari zullen studenten van de Technische Universiteit Delft en Hogeschool INHOLLAND met elkaar de strijd aan gaan. In het offshore-bassin van MARIN zal worden uitgemaakt wie het snelst varende zeilschip van Nederland heeft ontworpen en gebouwd.

De studenten worden aangesproken op verschillende talenten. Kennis, inspiratie en creativiteit zijn nodig om van een theoretisch ontwerp te komen tot een watervlug presterend model. Er zijn weinig beperkingen. In de open klasse zijn slechts grenzen gesteld aan lengte, zeiloppervlak en bediening. De wedstrijd zal gevaren worden op twee banen. Het model wordt eerst aangesproken op zijn wendbaarheid in variabele windcondities. Bij de tweede baan gaat het om de pure snelheid.

Dit evenement zal plaatsvinden bij het MARITIEM RESEARCH INSTITUUT NEDERLAND in Wageningen. MARIN is wereldwijd een belangrijk onderzoekscentrum voor de maritieme branche en beschikt over een groot aantal faciliteiten voor o.a. het op schaal testen van scheepsmodellen. Het omzetten van hydrodynamische en nautische technologie naar innovatieve producten voor de maritieme sector is de succesfactor van MARIN. Met deze wedstrijd wil MARIN studenten de kans geven eigen ideeën te laten uitgroeien tot een nautisch succes. Een echte uitdaging voor leergierige mensen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.marin.nl/zeilwedstrijd.htm

http://www.marin.nl