Gemeente Vlaardingen


Bekendmaking winnaar ontwerpwedstrijd Veerplein

12 januari 2009

Op vrijdag 16 januari a.s. maakt wethouder Peter van der Zwan de winnaar bekend van de ontwerpwedstrijd voor de herinrichting van het Veerplein in Vlaardingen. Deze vindt plaats van 16.00 17.00 uur in de raadszaal van het stadhuis in Vlaardingen. De bekendmaking van de winnaar wordt live uitgezonden op Vlaardingen TV.

Het Veerplein wordt door veel Vlaardingers als kil ervaren, terwijl het eigenlijk het kloppend hart van de binnenstad van Vlaardingen zou moeten zijn. Daarom heeft de gemeente een prijsvraag uitgeschreven voor de herinrichting van dit plein. Professionele ontwerpers kregen de mogelijkheid om hun schetsontwerp voor een nieuw Veerplein in te sturen. Uiteindelijk heeft een jury uit alle 27 inzendingen drie ontwerpen genomineerd voor een opiniepeiling onder de Vlaardingse inwoners.

Opiniepeiling
Van 3 tot en met 17 december konden alle Vlaardingers van 12 jaar en ouder door middel van een keuzekaart hun voorkeur aangeven voor hun favoriete ontwerp. Van elk ontwerp was een maquette gemaakt en elk ontwerp had een eigen motto: De Verdieping, Singing in the rain en Nieuw Vlaardings Tapijt. Er zijn meer dan 3500 kaarten binnen gekomen. Samen met het juryrapport leidt het resultaat van de opiniepeiling tot een winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het Veerplein.