Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Ouderen op OntdekkingReis

Kennis maken met verschillende culturen

Op 9 januari werd er door studenten van Hogeschool INHolland te Rotterdam, in het kader van het project OOR en Ont-moeten, in Kreekhuizen een evenement georganiseerd met een belangrijk doel. Namelijk kennis maken met verschillende culturen.

In woongebouw De Kreek aan de Sluiskreek werd het evenement onder het thema HOLLANDS GLORIE gehouden. Op deze dag werd er ingegaan op de Nederlandse cultuur. Op de tweede dag, 16 januari aanstaande, staat de multiculturele samenleving centraal in buurthuis Post West in het Nieuwe Westen.
Deze twee dagen worden mede mogelijk gemaakt door Nieuw Zorg Beheer en studenten van Hogeschool INHolland/NEWb.

Doel evenement
Het doel van het evenement is om ouderen mee te nemen op een reis door de verschillende culturen die Nederland kent. Studenten ( ook van uiteenlopende afkomst) spelen een belangrijke rol in het organiseren van deze activiteiten. Dit is ook onderdeel van aanpak ontmoeting tussen jong, oud en natuurlijk de aanwezigen een leuke dag te bezorgen. De evenementen zijn gericht op ouderen uit Kreekhuizen en het Nieuwe Westen te Rotterdam.


1e Bijeenkomst
Op 9 januari was de zaal compleet versierd in Hollandse sfeer met onder andere vlaggen, ballonen en slingers. In de versierde zaal werd de dag geopend met een hapje en een drankje. Daarna werden er Oudhollandse spelletjes gespeeld en eindigde de dag met een traditionele bingo met leuke prijzen. Ook aan de lunch werd gedacht, met originele Nederlandse erwtensoep. Aan hapjes tussendoor was ook gedacht, in de vorm van kaas, worst, nootjes en bitterballen.

Het was een geslaagde dag voor alle aanwezigen, die voor herhaling vatbaar is!