Gemeente Veenendaal


Veenendaals sportproject genomineerd voor de Richard Krajicek Foundation Award

De Veenendaalse variant van het project IRun2BFit! is genomineerd voor de Richard Krajicek Foundation Award. Samen met twee andere projecten zit IRun2BFit! in de provinciale finale op vrijdag 16 januari. Het leukste en meest educatieve sportproject voor kinderen en jongeren wint de Award.

Het project IRun2BFit! biedt een loopprogramma aan alle leerlingen van de tweede klassen van het voortgezet onderwijs. Het doel is de leerlingen bewust maken van een gezonde leefstijl en het fitter voelen. Partners in dit programma zijn de vier scholen voor voortgezet onderwijs in Veenendaal, de Stichting IRun2BFit!, de Veenendaalse Atletiekvereniging, Sportservice Veenendaal, Staatsbosbeheer en Stichting Bergrace by Night. In 2008 namen 1.245 leerlingen uit het voortgezet onderwijs deel aan dit project

Â

De winnaar van de provinciale finale wint ⬠1.000,-, en mag de provincie vertegenwoordigen op de landelijke finale op 11 februari. Dan reikt Richard Krajicek de prijs uit voor het leukste en meest educatieve sportproject voor kinderen en jongeren. De winnaar krijgt ⬠10.000 en de Krajicek Award, die voor de vijfde keer wordt uitgereikt. Onder ander jongeren, scholen, sportverenigingen en gemeenten kunnen meedingen naar de Richard Krajicek Foundation Award. Zij moeten daarvoor een sportproject inzenden, waarmee kinderen hun fysieke, mentale én sociale vaardigheden ontwikkelen.

Â