Gemeente Lochem


poedwerkzaamheden N346 Warnsveld-Lochem

De provincie Gelderland start op vrijdagmorgen 16 januari om 6.00 uur met spoedwerkzaamheden aan de N 346 tussen Warnsveld en Lochem. In verband met de slechte toestand van het wegdek zal de toplaag van de asfaltverharding over de totale lengte van dit weggedeelte verwijderd worden. Voor de werkzaamheden zal de weg volledig worden afgesloten.

Het verkeer vanuit Warnsveld wordt omgeleid via Vorden (N 319), Ruurlo (N 319), Borculo (N 315) naar Lochem (N 825), vanuit Lochem via dezelfde route in tegengestelde richting. De omleidingsroutes zullen door middel van borden worden aangegeven. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot zaterdagmiddag 17 januari 12.00 uur duren.

Afsluiting wegen
In verband met de verkeersveiligheid en de overlast voor langzaam verkeer en aanwonenden worden de volgende weggedeelten gestremd voor doorgaand autoverkeer:
- Kijksteeg, tussen beide aansluitingen Nijkampsweg;
- Rossweg, tussen Rengersweg en Nengersteeg;

- Lage Lochemseweg, tussen Rijksstraatweg en Keminkstraat (gemeente Zutphen).

De asfaltverharding op de N 346 tussen Warnsveld en Lochem verkeert al enige tijd in slechte conditie. Het weggedeelte staat daarom op het programma om in 2009 van een nieuwe toplaag te worden voorzien. Omdat het asfalt eind vorig jaar in korte tijd snel slechter werd is in november, in verband met de verkeersveiligheid, de snelheid tijdelijk verlaagd naar 50 km/h en zijn de slechtste stukken gerepareerd. Door de aanhoudende vorst van de afgelopen weken zijn er een groot aantal nieuwe schadeplekken ontstaan, die afgelopen week gerepareerd zijn. Omdat er na de reparatie in hoog tempo weer nieuwe schadeplekken zijn ontstaan, is er voor grootschalige werkzaamheden gekozen. Over de volledige lengte van het weggedeelte wordt de toplaag weggefreesd.

Tot het aanbrengen van de nieuwe toplaag, wat naar verwachting voor de zomer gaat plaatsvinden, zal het verkeer over de onderlaag rijden. De provincie houdt de weg zo veilig mogelijk voor de weggebruiker. Er zullen hiertoe tijdelijke markeringen worden aangebracht, bebakeningsschilden langs de rijbaan worden geplaatst en de maximum snelheid worden verlaagd tot 50 km/h.

De werkzaamheden starten op vrijdagmorgen 16 januari om 6.00 uur en zullen naar verwachting zaterdagmiddag 17 januari om 12:00 uur zijn afgerond. Om de overlast zo kort mogelijk te houden en de veiligheid van de wegwerkers te garanderen, is besloten om het weggedeelte volledig af te sluiten voor al het verkeer. Uitgezonderd van deze afsluiting zijn hulpdiensten, bestemmingsverkeer en openbaar vervoer.