Gemeente Diemen


Gratis OV-chip niet in Diemen

Amsterdamse actie niet in Diemen.
Tijdelijk gratis reizen 65+ in Amsterdam, niet in Diemen

Bij de gemeente zijn veel vragen binnengekomen over de actie Gratis reizen 65+ van de gemeente Amsterdam. De actie Gratis reizen 65+ houdt in dat de gemeente Amsterdam aan alle 65+ ers gedurende drie maanden gratis reizen met het openbaar vervoer (GVB) aanbiedt , uitsluitend met behulp van de OV-chipkaart.

Waarom niet in Diemen?
Veel ouderen in Diemen vragen zich af waarom deze actie niet ook in Diemen geldt. Diemen valt voor het openbaar vervoer onder de zogenaamde stadsregio Amsterdam. De Stadsregio Amsterdam is een samenwerkingsverband van 16 gemeenten. Ze werken aan verbetering van de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de ruimtelijke ontwikkeling van dit gebied. Van de 16 gemeenten die deelnemen in de Stadsregio is alleen Amsterdam deze actie gestart. Amsterdam betaalt de Stadsregio dan ook voor deze actie.
Wanneer de keus gemaakt wordt deze actie ook in Diemen in te zetten, dan hangt daar een prijskaartje aan. De gemeente Diemen heeft al een keus gemaakt en extra geld uitgetrokken voor armoedebestrijding en participatie. Daar vallen zaken onder als gratis schuldhulpverlening, collectieve aanvullende zorgverzekering voor een aantrekkelijke prijs, gratis of met korting naar film en theater (stadspas voor 65+),een vast extraatje bij de aanschaf van bijvoorbeeld huisraad voor 65+, computers voor brugklaskinderen, geld om te sporten voor kinderen, gratis identiteitskaarten voor mensen met een laag inkomen etc. De gemeente denkt dat deze keuze die groep bedient die het echt nodig heeft, inclusief ouderen.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---