Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 16-01-2009

Diefstal met geweld

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werden twee meiden aangehouden voor diefstal. Deze aanhouding ging niet zonder slag of stoot.

Omstreeks 15.30 uur wilden de twee meisje van 16 jaar uit Amersfoort een winkel verlaten aan de Langestraat met gestolen goed. Medewerkers zagen dat en het duo werd aangehouden en in een kamer in de winkel geplaatst. Zij probeerden hierna vervolgens te vluchten maar kwamen in een magazijn terecht zonder uitgang. Toen ze hier weer werden gepakt verzette de twee zich stevig en begonnen ze te schoppen en te slaan. Terwijl de winkel probeerden te verlaten gooiden ze winkelrekken op de grond om hun achtervolgers af te schudden. Een van de twee kon worden aangehouden, de ander wist te vluchten. Na een zoektocht werd ook dit meisje op de Muurhuizen aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.

Autokraker aangehouden

LEUSDEN- Op donderdagavond werd een autokraker gepakt. Omstreeks 19.20 uur werd er ingebroken in een auto welke geparkeerd stond aan het Molenhoekje. Getuigen zagen dit en de politie werd gewaarschuwd. De autokraker was inmiddels hard weggereden met gedoofde verlichting. De 48-jarige man uit Utrecht werd gezien door de agenten en hij werd direct aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

Poging beroving

LEUSDEN- Op donderdagavond werd een man bijna bestolen van zijn fiets. Omstreeks 23.00 uur fietste een jongeman van 19 jaar over de Arnhemseweg. Uit tegenovergestelde richting kwamen drie jongens aanfietsen op twee fietsen. Ze passeerden elkaar en de man werd van zijn fiets afgetrapt en probeerden de jongens de fiets af te pakken. De man verzette zich waardoor dit niet lukte. De jongens fietsten vervolgens weer in de richting van Amersfoort. De politie heeft de zaak onderzoek en verzoekt getuigen te reageren via 0900-8844, Eemland zuid.