Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 16-01-2009

Automobilist schept voetganger

EMMEN Donderdagochtend is op de Boslaan een 41-jarige vrouw uit Emmen aangereden door een 20-jarige automobilist uit Emmer Compascuum. De vrouw was de weg over gestoken en zag daarbij de automobilist over het hoofd. Door de aanrijding belandde de vrouw op de motorkap. De vrouw werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en had last van spierpijn. De auto van de man uit Emmer Compascuum moest worden afgesleept in verband met een gebarsten voorruit. (09-003764)

Auto in de sloot

DALEN Donderdagochtend is op de Reindersdijk een 35-jarige man uit Emlicheim met zijn auto in een sloot beland. De man was de macht over het stuur verloren, kwam na een correctie in de berm terecht en kwam in een sloot tot stilstand. De man had geen gordel om tijdens het ongeval en raakte gewond aan zijn hoofd. De man werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht, zijn auto moest worden afgesleept. (09-003780)

Eenzijdig ongeval op A28

VEENINGEN Donderdagmiddag heeft op de A28 een éénzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 68-jarige automobilist uit Almelo reed vanuit Hoogeveen in de richting van Meppel over de linkerrijstrook. Op een gegeven moment sufte de man in slaap en schrok wakker toen hij de in de middenberm de vangrail raakte. De man maakte een stuurcorrectie, schoot de rijbaan over en belandde op de kop in de sloot. De man werd ter plekke door ambulancemedewerkers onderzocht en had enkele hoofdwondjes opgelopen. Zijn auto moest worden afgesleept. (09-003953)

Auto in de sloot door gladheid

ZEIJEN Donderdagavond is een 19-jarige automobilist uit Norg met zijn auto in een sloot beland langs de Zuiderstraat. De man raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt doordat de achterzijde van de auto plotseling weg gleed. De auto belandde vervolgens in een sloot en raakte aan de voor- en achtzijde beschadigd. De automobilist raakte niet gewond en had ook geen alcohol gedronken. Zijn auto werd afgesleept. (09-003987)

Politie zoekt getuigen van aanrijding

ASSEN Donderdagavond heeft op de Nobellaan een aanrijding tussen een voetganger en een personenauto plaatsgevonden. De 22-jarige voetganger uit Zevenhuizen (GN) raakte daarbij gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis. De automobilist was doorgereden. Op basis van een kenteken kon de vermoedelijke dader achterhaald worden. Een 28-jarige man uit Assen werd in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten. De politie zou graag in contact willen komen met getuigen van het ongeval. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 88 44.

Rijden onder invloed en ongeldig rijbewijs

HOOGEVEEN Donderdagavond is een 34-jarige man uit Heerenveen op het Stationsplein aangehouden. De man was ter controle aan de kant gezet. De man weigerde een blaastest en werd daarop aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man een ongeldig rijbewijs had en hij scoorde via de ademanalyse 720 ug/l (1,7 promille). Met een dagvaarding op zak mocht de man het politiebureau verlaten. (09-004014)

Politie vordert rijbewijs in

NIEUW BUINEN De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Nieuw Buinen ingevorderd op de Drentse Mondenweg. Tijdens een snelheidscontrole op de N379 werd de automobilist gelaserd met een gecorrigeerde snelheid van 148 kilometer per uur. De man werd staande gehouden en moest het rijbewijs inleveren. (09-004007)

Winkeldieven aangehouden

EMMEM De politie heeft donderdagochtend een 76-jarige man uit Aalden aangehouden in een drogisterij aan de Monetpassage. De man had een product weggenomen. De man kreeg een proces-verbaal van 150 euro. (09-003821)

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagavond een 56-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden in een supermarkt aan De Wielwaal. De vrouwe had een pakje shag weggenomen. Zij kreeg een bekeuring van 150 euro. (09-003974)

Politie houdt verlichtingscontrole

RODEN De politie heeft donderdagochtend tijdens een verlichtingscontrole op de Slotlaan 10 bekeuringen uitgeschreven. De duur van de controle bedroeg 1 uur. (09-003775)

MEPPEL De politie heeft donderdagochtend tijdens een verlichtingscontrole op de Rumptigerpad 17 bekeuringen uitgeschreven. Alle fietsers reden rond zonder verlichting. (09-003865)

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagochtend tijdens een verlichtingscontrole op de Mr. Harm Smeengelaan 19 bekeuringen uitgeschreven. De meeste fietsers voerden geen verlichting. (09-003884)

Politie controleert het verkeer

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Zenithlaan. Tijdens deze controle werden 4 automobilisten bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een automobilist kreeg een bekeuring vanwege het niet handsfree bellen. Een andere automobilist werd bekeurd voor het rijden met een lekke uitlaat. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat de remlichten niet in orde waren. Drie automobilisten droegen geen gordel en kregen daarvoor een bekeuring. (09-03857)

Voor meer informatie over dit bericht of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280.