Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht, 16-01-2009

Over de kop

HAGESTEIN Een automobilist ging op donderdagavond 15 januari met zijn auto over de kop.

Rond 23.00 uur reed een 28-jarige automobilist uit Vianen over de Lekdijk. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en sloeg met de auto over de kop. De Vianees kon op eigen kracht uit de auto komen. Hij was erg geschrokken, maar had naar eigen zeggen nergens last van. Gezien de ernst van het ongeval, werd hij toch voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Jongen door het lint

GEMEENTE VIANEN Agenten zagen zich op donderdagavond 15 januari genoodzaakt een jongen te pepperen. Hij werd vervolgens aangehouden.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongen in zijn ouderlijke woning door het lint was gegaan. Ter plaatse spraken agenten met de moeder. Zij gaf aan dat de rust was teruggekeerd en de politie niet meer nodig was. Bovenaan de trap zagen agenten de 16-jarige zoon staan. Hij wilde niet met de agenten praten en liep naar buiten. Daar zei hij dat de agenten weg moesten gaan en anders zou hij hen neerschieten. Zij probeerden hem te overreden rustig te blijven, maar dat lukte niet. De agenten zagen dat hij iets glimmends in zijn broeksband had, maar konden doordat het erg donker was niet zien wat het was. Hij bleef verbaal agressief en bleef zijn bedreigingen uiten.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, vroegen de agenten versterking. Nadat meerdere agenten ter plaatse waren gekomen en de jongen nog steeds niet voor rede vatbaar was en weer dreigde te schieten, werd hij gepepperd. Daarna werd hij onder controle gebracht en geboeid. Hij bleek niet gewapend te zijn, maar een zilverkleurige nietmachine in zijn broeksband te hebben gehad. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De jongen was vermoedelijk door persoonlijke problemen door het lint gegaan.

Grote verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdag 15 januari in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, het Korps Landelijke Politiediensten en de ANWB een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 09.15 uur tot 15.30 uur plaats op parkeerterrein De Kroon langs de Rijksweg A27. In totaal werden 135 voertuigen en hun bestuurders aan een uitgebreide controle onderworpen. Daarbij werden 41 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: gladde banden (8), losbreekreminrichting aanhangwagen niet (goed) aangebracht (4), papieren niet bij zich (7), kapotte verlichting (9) en niet handenvrij bellen (2).

De belastingdienst scande veel kentekens en zette uiteindelijk acht bestuurders aan de kant. Zij hadden een openstaande schuld van in totaal bijna 52.000, daarvan werd direct ruim 1300 geïnd en vijf autos werden in beslag genomen.

Vals geld

NIEUWEGEIN Een man probeerde op donderdag 15 januari met vals geld te betalen. Hij werd betrapt en aangehouden.

Rond 13.55 uur betaalde een man bij een bedrijf aan de Ravenswade met een bankbiljet van 50 euro. De medewerker die het biljet aannam, zag direct dat het vals was en waarschuwde de politie. De verdachte, een 28-jarige man uit Nieuwegein, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek twee valse bankbiljetten bij zich te hebben. De verdachte verklaarde te weten dat de biljetten vals waren. De politie stelt een onderzoek naar de herkomst van de bankbiljetten in. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.