Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.05 uur

Utrecht, 16-01-2009

Twee aanhoudingen bij demonstratie

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 15 januari twee mannen aangehouden tijdens een demonstratie op het Vredenburg.

Omstreeks 19.00 uur hadden zich op het Vredenburg ongeveer 100 betogers verzameld om zicht te uiten over het conflict op de Gazastrook in Israel. De demonstratie is ordelijk verlopen. De mobiele eenheid van de politie hoefde daarom niet in actie te komen. Twee mannen die zich in de groep demonstranten bevonden, zijn aangehouden omdat zij discriminerende leuzen riepen. Na het politieverhoor zijn zij gedagvaard voor 6 februari a.s. en werden de 25-jarige man uit Middelburg en 30-jarige man uit Zeist weer in vrijheid gesteld. Omstreeks 21.00 uur was de demonstratie ten einde.

Veelplegende winkeldief aangehouden

UTRECHT Op de Nachtegaalstraat heeft winkelpersoneel een dief aangehouden en overgedragen aan de politie. Donderdag omstreeks 17.25 uur zag personeel dat de man goederen stal. De 54-jarige man uit Utrecht werd in de kraag gevat. Omdat hij veelpleger is, is hij ingesloten.

Aanrijding

UTRECHT Op de kruising Ondiep zuidzijde Plantage heeft donderdag een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser. Laatstgenoemde raakte gewond.

Omstreeks 15.10 uur reed een 19-jarige automobilist uit Utrecht uit de richting van de Royaards van de Hamkade. Op de kruising wilde hij linksaf gaan richting Mimosastraat en schepte hij de 35-jarige fietser uit Nieuwegein. Die is met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht vervoerd. Omdat de verklaringen over de toedracht van het ongeval verschillen, roept de politie ooggetuigen van het ongeval op om zich te melden bij de politie Utrecht noord, op tel: 0900-8844.

Buschauffeur geschopt

UTRECHT Een 15-jarige jongen uit Utrecht is donderdag aangehouden voor het schoppen van een buschauffeur. Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie de melding dat een controleur van een vervoersmaatschappij een jongen had aangehouden omdat hij een buschauffeur had geschopt toen hij op zijn gedrag werd gewezen. De chauffeur deed aangifte. Agenten kwamen naar de bushalte in Parkwijk en namen de jongen mee naar het politiebureau. Daar is hij verhoord en zijn zijn ouders in kennis gesteld. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval

UTRECHT Donderdag is een 29-jarige vrouw uit Utrecht gewond geraakt bij een aanrijding met een 48-jarige automobiliste uit Utrecht. Beide weggebruikers reden om 13.45 uur op de kruising Catharijnesingel Bleekstraat en zagen elkaar over het hoofd. De 29-jarige vrouw belandde op het wegdek en liep hoofdletsel op. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk heeft de vrouw hersenletsel opgelopen. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT De politie heeft een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het stelen van een fiets. Agenten zagen de man donderdag om 19.45 uur op het Smakkelaarsveld tussen gestalde fietsen rommelen. Het was nog niet duidelijk of hij de fiets had gestolen, maar toen de agenten zagen dat hij het stalen ros versleepte met nog een slot door het achterwiel, was het tijd om in te grijpen. De man, die te boek staat als veelpleger, is aangehouden en ingesloten.

Poging beroving

UTRECHT Een man uit Utrecht is donderdag avond bijna beroofd van zijn mobiele telefoon. De verdachten zijn gevlucht.

Omstreeks 21.35 uur fietste de man al bellend vanuit de Koekoekstraat de Adelaarstraat op, richting van de Merelstraat. Plotseling hielden twee jongens hem tegen en begonnen zij tegen de man aan te duwen. Ze probeerden zijn telefoon te roven. Door het geschreeuw werden omwonenden gealarmeerd en zetten het tweetal het op een lopen in de richting van de Willem van Noortstraat. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar heeft de verdachten niet meer aangetroffen. De zaak is in onderzoek.