Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 16 januari 2009

* MAN OVERLEDEN BIJ VERKEERSONGEVAL
ROTTERDAM SCHIEBROEK - Een 42-jarige man is donderdagavond overleden bij een verkeersongeval. De Schiedammer reed rond kwart over zeven op de Doenkade in de richting van Berkel en Rodenrijs. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de controle over het stuur en belandde met zijn voertuig tegen een boom. Door de klap raakte de man dusdanig gewond dat hij in kritieke toestand overgebracht is naar het EMC. Hier overleed hij korte tijd later.

* TIENER VOORKOMT VERMOEDELIJK OVERVAL
Een alerte tiener voorkwam met haar alerte optreden vermoedelijk een overval dondermiddag. Rond half één liep zij achter een supermarkt aan de Kreeklaan. Hier zag ze vier jongens met bivakmutsen en op wapens gelijkende voorwerpen. Vervolgens fietste ze geschrokken naar huis om haar ouders op de hoogte te brengen. Haar vader waarschuwde direct de politie. Gealarmeerde agenten gingen naar de betreffende supermarkt om hier poolshoogte te nemen. In de supermarkt troffen zij niets bijzonders aan. Bij verdere navraag gaf een medewerkster van de winkel aan dat er voor haar kassa inderdaad een zenuwachtige jongen met een bivakmuts had gestaan. De gealarmeerde agenten waren op datzelfde moment binnengekomen waarna de jongen er vandoor ging. De agenten stelden onderzoek in de buurt in maar troffen de verdachten niet meer aan.

* TWEE MOTORDUIVELS LEVEREN RIJBEWIJS IN
ROTTERDAM - Een onherkenbare motorrijder van de verkeerspolitie Rotterdam constateerde donderdagavond om ongeveer tien uur dat twee motorrijders met veel te hoge snelheid over de A16 reden. De snelheid bedroeg 158 km/uur waar 100 is toegestaan. Zij konden ter plekke hun rijbewijs inleveren. De twee, afkomstig uit Waddinxveen en Zevenhuizen zijn beiden beginnend bestuurder. Extra zuur voor hen is dat zij zaterdag met de auto op wintersport zouden gaan en dat is lastig zonder rijbewijs.

* ONDERZOEK NAAR STRAATROVEN
De recherche van het district Zuid onderzoekt twee straatroven. Donderdagavond rond acht uur is een 17-jarige pizzabezorger beroofd van zijn geld. Nadat hij een bestelling af had geleverd bij een portiekwoning aan de Lengweg bedreigde twee mannen hem met een vuurwapen.
Vervolgens moest hij zijn eigendommen afgeven en zijn weg vervolgen. De jonge Rotterdammer heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.
Rond half twaalf diezelfde avond werd een 59-jarige plaatsgenoot op de
Ebenhaezerstraat benaderd door een man. Hij bedreigde hem met een mes en dwong hem geld af te geven. Op enig moment werd hij hierbij gestoken.
Op het moment dat bleek dat het slachtoffer geen geld bij zich had, ging de dader er vandoor.
De Rotterdammer is opgenomen in het Maasstad ziekenhuis. De politie heeft beide zaken in onderzoek.