Politie Hollands Midden

Alcoholcontroles in de regio

367 blaastesten, slechts één overtreder

Politie Hollands Midden , 16-01-2009 o De politie heeft gisteren op verschillende plaatsen in de regio gecontroleerd op alcohol in het verkeer.

Bollenstreek Door de politie in de Bollenstreek werd er gecontroleerd in Oegstgeest op de Rijnzichtweg, in Sassenheim op de Hoofdstraat en in Voorhout op de Leidsevaart. s Avonds tussen 18.00 uur en 21.15 uur hadden automobilisten kans om gecontroleerd te worden. In totaal zijn er 303 blaastesten afgenomen en bleek 1 automobilist onder invloed achter het stuur plaats te hebben genomen. Hij blies een uitslag van 570 ug/l. Boven dus nog net houden, tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Naast de controle op het gebruik van alcohol heeft de politie tijdens de controle softdrugs in beslag genomen, twee bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met onjuiste verlichting en een bekeuring uitgeschreven voor het onjuist bevestigen van de hulpkoppeling.

Leiden In Leiden hielden agenten tijdens de surveillance in en rond Leiden 36 automobilisten staande om hen te onderwerpen aan een blaastest. Geen van allen bestuurden onder invloed de auto.

Gouda In Gouda werd er op de Kattensingel 9 automobilisten gecontroleerd. Alle automobilisten bliezen een P, wat betekent dat zij niet onder invloed van alcohol achter het sturen waren gekropen, een mooi resultaat.

Nieuwkoop, Kaag en Braassem Automobilisten die in Nieuwkoop, Ter aar, Roelofarendsveen en Nieuwveen reden hadden kans om op donderdag 15 januari laat op de avond gecontroleerd te worden. De 19 gecontroleerde automobilisten bliezen geen van allen boven de toegestane limiet van 220 ug/l.

Alcoholcontroles De politie controleert regelmatig weggebruikers op het gebruik van alcoholische dranken. Tijdens de surveillance en tijdens groot opgezette alcoholcontroles. Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevallenrisico al met 50% (bron: BVOM). De politie raadt aan om een BOB aan te wijzen als de auto het enige mogelijke vervoersmiddel is. Nog beter is om met het openbaar vervoer te reizen of een taxi te nemen.