Politie Zuid-Holland-Zuid

16/01 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 16-01-2009 o Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

GETUIGE VAN DODELIJK ONGEVAL GEZOCHT
DORDRECHT De politie is op zoek naar een vrouw in de leeftijd van 60-70 jaar, grijs haar en brildragend met een bruine, champagnekleurige terreinwagen. Zij zou getuige zijn geweest van een dodelijk ongeval dat plaatsvond op woensdagmorgen 14 januari op de Provincialeweg. Daarbij overleed een 47-jarige man uit Dordrecht. Een andere getuige meldde zich gisteren op het politiebureau en vertelde bovengenoemde vrouw te hebben gezien. De vrouw zou de plaats van het ongeval hebben verlaten nog voordat de politie ter plaatse kwam en beschikt mogelijk over meer informatie over de oorzaak van het ongeval. De politie komt graag in contact met deze vrouw en verzoekt haar zich te melden op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BUS GESTRAND OP A16
Hendrik-Ido-Ambacht - Een oude stadsbus heeft op donderdagmiddag 15 januari op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht motorpech gekregen en is tot stilstand gekomen. Door het motordefect ontstond korte tijd aan de achterkant van de bus een klein brandje dat door de brandweer is geblust. De 68-jarige chauffeur uit Rozenburg kon zijn voertuig tijdig op de vluchtstrook zetten. Hij bleef ongedeerd. In de buiten gebruik zijnde bus zaten geen passagiers. Een takelwagen heeft de total loss zijnde bus weggesleept. Ruim een uur lang was één rijstrook op de A16 afgesloten voor alle verkeer en gold op de andere rijstroken een snelheidsbeperking.

JONGETJE BIJNA VERDRONKEN
Hendrik-Ido-Ambacht - Een 2-jarig jongetje uit Hendrik-Ido-Ambacht is op donderdagmiddag 15 januari naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij in de vijver van zijn buren terecht was gekomen. Het jongetje was in zijn achtertuin aan het spelen en was even aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt. Zij ging direct zoeken en vond het jongetje in de achtertuin van de buren. Ze haalde het jongetje en nam hem mee naar binnen. Daar kwam het jongetje bij en werd hij samen met ter plaatse gekomen agenten in warme doeken gewikkeld. Een traumahelikopter kwam ook ter plaatse. Het jongetje is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend hoe hij er momenteel aan toe is.

GEREEDSCHAP VERRAADT FIETSENDIEVEN
DORDRECHT- De politie heeft donderdagmiddag 15 januari drie veertienjarige jongens uit Dordrecht aangehouden nadat zij twee fietsen van Station Zuid hadden gestolen. Een oplettende treinreiziger waarschuwde de politie. De gealarmeerde agenten vonden ter plaatse niemand meer, maar bij een zoektocht in de omgeving ontdekten zij het drietal lopend op het fietspad. De jongelui gedroegen zich vreemd, verderop lagen twee fietsen neergegooid en bovendien vonden de agenten gereedschap naast de verdachten op de grond. Reden genoeg om de jongens aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau voor een verklaring. Eén van de verdachten verklaarde dat hij zijn eigen, eerder gestolen, fiets vanaf het station had meegenomen.

INBRAAK BEDRIJF
HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij een bedrijf aan de Langesteijn is op donderdagavond 15 januari rond 21.00 ingebroken. Drie negroïde mannen werden daarbij door een getuige opgemerkt nadat het alarm was afgegaan. De personen reden met hoge snelheid weg in een donkere personenauto. Het kenteken en type van de auto is onbekend gebleken. De eigenaar van het bedrijf zal aangifte doen van de zaak.

VERDACHTE BESTUURDER AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 16 drie verdachten van 22, 23 en 24 jaar uit Rotterdam aangehouden. De 24-jarige bestuurder stopte kort bij het tankstation Sandelingen Oost en reed direct weer door. Na het stopteken werd de auto aan de kant gezet waarna de bestuurder een valse naam opgaf. Hij gaf aan dat hij bij het tankstation zijn autobanden wilde oppompen maar hiervan afzag omdat hij daarvoor zou moeten betalen. Daarop werd de auto door de agenten gecontroleerd en werd onder de bijrijderstoel een getaped pakket aangetroffen. Omdat het vermoeden bestond dat hier drugs in zou kunnen zitten werd dit in beslag genomen en werden de verdachten aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.