Vlaamse Overheid

25.000 Vlamingen

Bijdrage zorgverzekering verlaagd voor 25.000 Vlamingen

Veerle Heeren Vlaams minister van nog niet bekend

vrijdag 16 januari 2009

Personen met een OMNIO-statuut moeten voortaan slechts 10 euro bijdrage voor de Vlaamse zorgverzekering betalen in plaats van 25 euro. Dit besliste de Vlaamse Regering vandaag op vraag van minister Veerle Heeren.

Iedereen die is aangesloten bij de Vlaamse zorgverzekering moet jaarlijks een bijdrage betalen. Sinds 2003 bedraagt deze bijdrage 25 euro, behalve voor personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming in het kader van de ziekteverzekering op basis van het genot van een sociaal voordeel of van een bepaalde hoedanigheid. Dit zijn o.a. weduwen, wezen, invaliden, gepensioneerden met een laag inkomen, personen die van een leefloon leven, zij die genieten van de inkomensgarantie voor ouderen en hun personen ten laste. Zij betalen jaarlijks 10 euro als bijdrage voor de zorgverzekering.

Deze groep wordt nu uitgebreid met personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming in het kader van de ziekteverzekering op basis van het OMNIO-statuut. Dit zijn personen waarvan het bruto belastbaar gezinsinkomen beperkt is. Ook zij zullen vanaf dit jaar nog slechts 10 euro voor de zorgverzekering moeten betalen. Het gaat om ruim 25.000 personen.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Mevr. Nancy Ramael, Communicatiemedewerker Tel: 02 552 64 43
GSM: 0499 60 16 30
Email: persdienst.vanackere@vlaanderen.be