Politie Rotterdam Rijnmond


* AANRIJDING MET GROTE MATERIELE SCHADE EN BEKNELLING

ROTTERDAM-WEST - Door een verkeerde inhaalmanoeuvre is donderdagavond om ongeveer elf uur een aanrijding ontstaan op de Mathenesserweg waarbij drie gewonden vielen en er grote materiële schade is ontstaan. Een auto met daarin twee Rotterdammers, een 20-jarige passagier en een 22-jarige bestuurder kwam van de Mathenesserbrug en reed rechtdoor de Mathenesserweg op via de linkerrijstrook. Toen zij ter hoogte van de Taanderstraat terug wilden naar de rechterrijstrook ging het fout. De bestuurder reed met grote snelheid tegen een daar rijdende auto. De bestuurder daarvan, een 30-jarige Rotterdammer raakte bekneld. De brandweer kwam ter plaatse om de man uit zijn benarde positie te bevrijden en hij is overgebracht naar het Ikazia Ziekenhuis. Er ontstond een grote ravage. Ook enkele fietsen die geparkeerd stonden, moesten het ontgelden. De twee inzittenden van de auto die het ongeval veroorzaakte, zijn overgebracht naar het Erasmus MC. De bestuurder werd kort daarop ontslagen uit het ziekenhuis en toen hij zich opnieuw melde op de plaats van de aanrijding is hij aangehouden voor roekeloos rijgedrag. De Ongevallen dienst van de politie stelde ter plaatse een sporenonderzoek in.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE NAAR AANLEIDING VAN KLACHTEN

BEWONERS
ROTTERDAM-WEST - Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft de politie van het district West een verkeerscontrole gehouden op de Mathenesserdijk op donderdagmorgen tussen acht en negen uur. De nadruk bij de controle lag op het niet voeren van fietsverlichting en het fietsen op het trottoir. Dat laatste is waar de meeste bewoners regelmatig last van hebben. In totaal werd zes maal proces-verbaal opgemaakt.


* MAN AANGEHOUDEN NAAR AANLEIDING VAN OUDEJAARSNACHT

SPIJKENISSE - De recherche van district de Eilanden, heeft een 19-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor poging doodslag. De jongen stond tijdens de Oudejaarsnacht met een groep vrienden op een parkeerplaats aan de Lindenstraat toen zij het aan de stok kregen met een groepje passerende mannen. Toen een handgemeen ontstond, stapte de jongen in zijn auto en reed achteruit een parkeerplek uit. Hierbij raakte hij een 30-jarige man uit Spijkenisse die hierdoor een aantal kneuzingen en vleeswonden opliep. Toen de jongen daarop vooruit reed, reed hij zo hard tegen een 28-jarige man uit Spijkenisse aan, dat deze twee botbreuken en enkele kneuzingen opliep. De Rotterdammer reed daarop met zijn auto weg. Onderzoek wees al snel in de richting van de 19-jarige Rotterdammer. De auto, die beschadigd was, bleek hij op twee januari naar de sloop te hebben gebracht. Na een gesprek met vrienden die al door het onderzoeksteam gehoord waren besloot de jongen zich te melden. Hij werd aangehouden en is op vrijdag 16 januari 2009 voorgeleid bij de Rechter-commissaris.


* DRUGSACTIE LEIDT TOT AANHOUDINGEN
ROTTERDAM HILLESLUIS - Politieagenten van het district Feijenoord-Ridderster hielden donderdagavond drie mannen aan. Tijdens een drugsactie waarbij agenten in burger de straat op gaan om zo drugsdealers te kunnen ontmaskeren, overtraden drie personen de geldende regels.
Bij een observatie viel rond zeven uur een geparkeerd staande personenauto aan de van Haeftenstraat op. In het voertuig zat een persoon.
Korte tijd later meldde zich bij de auto een persoon. Deze gaf geld aan de bestuurder van de auto en kreeg hier iets voor terug. Deze koper, een 34-jarige Rotterdammer is samen met een 33-jarige plaatsgenoot die ook drugs afnam aangehouden. Beide bleken een kleine hoeveelheid drugs bij zich te dragen. Vervolgens werd een onderzoek naar de bestuurder van de auto ingesteld en zijn auto ingesteld. Politiespeurhond Ricky trof een hoeveelheid verdovende middelen aan. In totaal ging het om 60 zakjes cocaïne en 38 zakjes heroïne en verder nog wat losse hoeveelheden drugs. De bestuurder van de auto, een 22-jarige Rotterdammer, is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* ONDERZOEK NAAR STRAATROVEN
De recherche van het district Zuid onderzoekt twee straatroven. Donderdagavond rond acht uur is een 17-jarige pizzabezorger beroofd van zijn geld. Nadat hij een bestelling af had geleverd bij een portiekwoning aan de Lengweg bedreigde twee mannen hem met een vuurwapen.
Vervolgens moest hij zijn eigendommen afgeven en zijn weg vervolgen. De jonge Rotterdammer heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.
Rond half twaalf diezelfde avond werd een 59-jarige plaatsgenoot op de Ebenhaezerstraat benaderd door een man. Hij bedreigde hem met een mes en dwong hem geld af te geven. Op enig moment werd hij hierbij gestoken.
Op het moment dat bleek dat het slachtoffer geen geld bij zich had, ging de dader er vandoor.
De Rotterdammer is opgenomen in het Maasstad ziekenhuis. De politie heeft beide zaken in onderzoek.