Politie Zaanstreek-waterland

Collecteren zonder vergunning

Zaandam, 16-01-2009 o Sinds enkele weken blijkt er in de regio Zaanstreek-Waterland gecollecteerd te worden door twee mannen die zeggen dat ze voor Animal Planet werken. Dit is donderdagavond 15 januari bij de politie gemeld.

Voor zover nu bekend hebben de mannen in ieder geval zaterdag 3 januari gecollecteerd op het Hollandsch Diep. Ook in Oostzaan en Wormer schijnen de mannen de afgelopen weken gecollecteerd te hebben. De mannen geven folders af voor de stichting Dierenlot. Echter, deze organisatie collecteert alleen rond Werelddierendag. Toen de zogenaamde collectanten hiermee werden geconfronteerd door oplettende burgers liepen ze boos weg.

Na controle bij de gemeente Zaanstad bleek voor de periode rond 3 januari 2009 geen collectevergunning afgegeven te zijn. De politie waarschuwt de burgers niet in te gaan op het verzoek van het tweetal om geld over te maken. Mochten er mensen zijn die toch de dupe zijn geworden van de praktijken van het tweetal dan kunnen zij in ieder geval hun donatie laten terugstorten bij de bank. Mochten er getuigen zijn die meer kunnen vertellen over het signalement van de 'collectanten' dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.