Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmers aangehouden na diefstalpoging vanaf bouwplaats
Publicatiedatum: 16-1-2009 12:52:27

ARNHEM - Twee Arnhemmers van 24 en 28 jaar zijn in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 januari door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van poging tot diefstal vanaf een bouwplaats. De twee werden na een melding van beveiligers opgepakt. De beveiligers hadden het duo rond half twee op het afgesloten terrein van de bouwplaats aan de Ruitenberglaan in de wijk Presikhaaf zien lopen en waarschuwden de politie. Die wist het duo na een zoektocht in de kraag te vatten. De twee bleken zich in de struiken te hebben verschanst. Bij het duo werd een betonschaar aangetroffen. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten. Door de uitvoerder van de bouw is aangifte gedaan.
(09-006841)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vernielers invalidenwagen opgepakt dankzij getuigen
Publicatiedatum: 16-1-2009 12:50:53

ARNHEM - Dankzij de hulp van enkele getuigen heeft de politie in Arnhem donderdag 15 januari drie jongeren aan kunnen houden wegens vandalisme. De drie jongens, twee Arnhemmers van vijftien en zeventien jaar en een zestienjarige uit het Duitse Kranenburg, zouden rond elf uur op de Wassenaarweg in de wijk Elderveld een invalidenwagen op zijn kant hebben gegooid waardoor schade was ontstaan. Volgens getuigen zou het trio er vervolgens foto's van hebben gemaakt, waarna ze er vandoor gingen. Een getuige waarschuwde de politie en bleef de knapen volgen totdat ze op het Elderveldplein door agenten in de kraag konden worden gevat. Tijdens onderzoek bleek dat de zeventienjarige Arnhemmer niets met de zaak te maken had, hij werd direct weer vrijgelaten. De andere twee bekenden hun aandeel en zijn later na verhoor vrijgelaten. De gemaakte foto's werden niet teruggevonden. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt. De eigenaar van de invalidenwagen, een negenveertigjarige Arnhemmer, heeft aangifte gedaan. (09-006446)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt drie verdachten aan na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 16-1-2009 12:49:09

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdag 15 januari drie verdachten aangehouden wegens winkeldiefstal in de stad. Op de Ketelstraat werd een 51-jarige vrouw uit Nijmegen door beveiligers betrapt en aan de politie overgedragen. De Nijmeegse zou bij een modezaak een handtas hebben gestolen. Tijdens verhoor bekende de vrouw de diefstal. Ze is na verhoor vrijgelaten.
Een zeventienjarige jongen uit Doesburg liep tegen de lamp bij een winkel aan de Roggestraat. Een beveiliger had gezien dat hij een fles sterke drank had gepakt en zonder af te rekenen naar buiten liep. Ook de Doesburger bekende de diefstal en is weer op vrije voeten. Even later werd bij zelfde zaak een 35-jarige Nijmegenaar in de kraag gevat. De man zou voor ruim 600 euro aan snoepgoed, kleding en cosmetica hebben ontvreemd bij diverse winkels in de stad. De Nijmegenaar is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-006706 / 006712 / 006771)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vijf auto's op elkaar, bestuurders ongedeerd

Publicatiedatum: 16-1-2009 12:48:29

ARNHEM - Op de Apeldoornseweg in Arnhem zijn donderdag 15 januari vijf auto's op elkaar gebotst. Geen van de betrokken bestuurders was daarbij gewond geraakt. Wel was een van hen flauw gevallen. Twee andere bestuurders werden door personeel van een gewaarschuwde ambulance terplekke onderzocht en bleken evenmin iets te mankeren. De aanrijding gebeurde rond acht uur in de ochtend toen een 26-jarige Arnhemmer op het wegvak tussen de Schelmseweg en de toerit naar de A-12 achterop de auto van een 44-jarige man uit Velp botste. Door de klap botste de auto van de Velpenaar op zijn voorgangers, een dertigjarige man uit Arnhem en een 35-jarige Velpenaar. (09-006333)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Politie zoekt getuigen poging overval op bank

Publicatiedatum: 16-1-2009 12:47:16

NIJKERK- De politie is een onderzoek gestart na een poging tot een overval op een bank op de Callenbachstraat in Nijkerk. Deze vond plaats op donderdag 15 januari rond 17.00 uur. Bij het voorval is niemand gewond geraakt.

Twee nog onbekende mannen probeerden de bank via een deur binnen te komen. Dit is om nog onbekende reden niet gelukt. Vervolgens sloegen de daders op de vlucht met vermoedelijk een grijze motor. Na onderzoek zagen agenten een soortgelijke motorfiets in de omgeving staan. Het is nog onbekend of dit de motor is die door de daders is gebruikt. Van de overvallers ontbreekt nog elk spoor. De politie stelt vandaag, vrijdag, een onderzoek in de buurt in om meer informatie te kunnen krijgen.

Signalement
Signalement van de bestuurder van de motorfiets: donker gekleed en een normaal postuur. Deze dader had zijn hoofd bedekt, niet bekend op welke wijze. Signalement van de bijrijder: lichtgekleurde jas, normaal postuur en een gebreide muts op zijn hoofd. Meer details van de signalementen zijn nog niet bekend. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk wat hebben gezien of gehoord. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
(09-006680)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053