Gemeente Valkenswaard

adviesraad Vraagzijde geïnstalleerd

Wmo adviesraad Vraagzijde geïnstalleerd

Op donderdag 15 januari jl. had de Wmo Adviesraad Vraagzijde (WAV) zijn eerste vergadering van dit jaar. Tijdens de vergadering vond ook de officiële installatie van de adviesraad plaats. De raad gaat de gemeente adviseren over alle 9 thema's die voortvloeien uit de Wmo, de Wet maatschappelijke ondersteuning.

De negen thema's (ook wel prestatievelden genoemd) bestrijken onder andere de volgende beleidsvelden: sociale samenhang in wijken en buurten, preventieve ondersteuning van jeugdigen met problemen, geven van informatie, advies en cliëntenondersteuning, het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers, zelfstandig functioneren van mensen met een beperking, verlenen van voorzieningen aan mensen met een beperking of met een psychosociaal probleem, bieden van maatschappelijke opvang, bevorderen van geestelijke gezondheidszorg en het bevorderen van verslavingsbeleid.

Vertegenwoordiging van inwoners
De Wmo schrijft voor dat over de bovenstaande 9 prestatievelden advies ingewonnen moet worden bij een vertegenwoordiging van inwoners. In een voorlichtingsbijeenkomst van 22 september jl. zijn mensen opgeroepen zich kandidaat te stellen voor de Wmo Adviesraad Vraagzijde. De gemeente heeft gestreefd naar een vertegenwoordiging van één persoon per prestatieveld. Na die avond hebben zich diverse kandidaten gemeld. In november heeft de Wmo Adviesraad Vraagzijde in oprichting kennis met elkaar gemaakt. Gisteren vond tijdens de vergadering het officiële installatiemoment plaats. De raad gaat zich buigen over de verdeling van onderwerpen op het gebied van de Wmo. Zodra hier meer over bekend is, informeren wij u hierover. De raad vergadert een keer in de maand.

Wmo adviesraad Vraagzijde geïnstalleerd | Fotograaf: Heidi Wils

Op de foto ziet u (van links naar rechts): De heer J. Bekkers, L.A.J. Wijnen, R.J.A. van den Dungen, mevrouw H. Tindemans- van Tent (wethouder), H.T. Dijkstra (voorzitter), T.J.P.M. van den Bosch, A.V.M. Perquin, C.J.A. Fijneman en E.W.M. Brom. De heren J. Couwenbergh en F. van Vonderen staan niet op de foto. Fotograaf: Heidi Wils